A Dacia tudásbázis
Megvolt a kilencedik is!
Bár az időjárás nem volt túlságosan bőkezű hozzánk, mégis, cseppet sem tudott belerondítani a jókedvünkbe, hiszen a két Ferenc mindenkiről gondoskodott szombaton, Vonyarcon. Igazán barátira sikeredett a kilencedik, meghitt volt, de mégis nyitott, a házigazdáink pedig újra megmutatták, hogy a dusteres nem feltétlenül csak a típustársait fogadja el, hanem bárkit, aki arra érdemes. A kemény mag, az a bizonyos, jó szokás szerint pénteken belecsapott a lecsóba, a helyszínválasztás pedig igencsak jóra sikeredett. A kemping jó árakkal, barátságos és tiszta környezetben várt bennünket, sok-sok üde zölddel és látnivalóval. Szintén péntek este érkeztek meg a Renault Hungária által rendelkezésünkre bocsájtott tesztautók, egy-egy benzines, turbós Duster és MCV. Így utólag is köszönjük a gépkocsikat!


Szombaton a találkozóra kilátogató nagyérdemű aztán jól meg is hajtotta őket, nagy szerencséjük, hogy nem találtunk a szlalompálya felépítésére alkalmas területet, mert egyes klubtagok már-már a lajosmizsei mélységekbe (gödrökbe) hajszolták volna az autókat, máig emlegetve az előfutó autókat. (a járművek épségben kerültek vissza a tulajdonosukhoz, csak a megtett távolság növekedett csekélynyit. Klubtagjainknak köszönhetően ki merem jelenteni, hogy soha ilyen széles típuspaletta nem képviseltette magát a találkozóinkon, had soroljam csak: Logan, Logan MCV (régi és új, nem is egy), Sandero Stepway, Lodgy, régebbi és újabb Duster. Iszy56 képein (amelyek közül pár ezt a szöveget is díszíti) nagyszerűen látszik a remek hangulat, köszönet a teljes fényképes dokumentálásért! Azt is köszönjük, hogy a két privát Stepway tulajdonosa megengedte, hogy egy időre kommunáljuk az autóikat, reméljük nem esett kár egyikükében sem!


A tesztvezetés is "eseménytelenül" lezajlott, így aztán a felelősségvállalási dokumentumokat megeszi majd az irodai papírmalac. De az élményeket nem, mert azok, remélem, ott vannak még mindenki fejében, elraktározva őket a következő találkozóig, vagy még tovább, attól függően, mennyi szabad helyet hagyott számukra a sör. Mert volt ám saját, külön bejáratú sörcsapunk is, ami a hűtőfolyadékot biztosította a belső égésű márkatársak számára (köszönjük URS001 Ferinek és párjának, Jutkának a sok és önzetlen segítséget!). A konvoj sem maradhatott el, de előtte olyan finomat ebédeltünk, hogy csak na! Ettetek már vonyarci gombócost, debrecenivel, káposztával, csülökkel és oldalassal? Én is csak szombaton. Ezt is illik megköszönni Duster1 Ferinek és családjának (fiának, "kis" Ferinek és párjának), emberes feladat volt elkészíteni, de megenni is ám! Tejföllel, friss kenyérrel, úgy, hogy előtte tepertőkrémes, lilahagymás kenyér (meg jóféle pálinka) ágyazta meg neki a helyet.Kissé eltelve indultunk neki a Balatonnak, de cseppet sem bánatunkban, hanem inkább örömmel, hogy a hullámok tetején a távolból is megcsodálhassuk ideiglenes lakóhelyünket. Szóval konvoj. Az út kicsit hosszabbra sikeredett, mert a tudtunk és engedélyünk nélkül lezártak jó pár utcát Keszthelyen, hogy a gyalogos futók és biciklisek vegyék birtokba az úttestet. De semmi gond, ha kérdik, szívesen jóváhagytuk volna, igaz? Ha már a szervezők forgalomirányítói nem álltak a helyzet magaslatán, a klubé viszont igen (köszönet érte annak akit érint, nagyon praktikus húzás volt a konvoj haladásának gyorsítása ), így csak kis késéssel érkeztünk a hajóhoz. A vízen jókat beszélgettünk, erről-arról, legfőképpen magunkról, meg az autókról, de szóba került a fekete hajviselet kérdése fent és lent, éppen csak nem szólt (be) az Intim Torna Illegál.De, mivel nem szólt be senki, hat óra után pár perccel visszatértünk a táborba, (a hajtási tapasztalatokról majd egy másik cikkben számolunk be) köszöntve kedves házigazdáinkat és egymást is (apró ajándékokkal, felajánlásokkal, amelyekért örök hála!), kihirdetve a Kreszt-teszt győzteseit (holtversenyben bicajos és csamborgo). Én azt gondolom, nagyon jól sikerült a balatonparty, nem volt annyi program, mint korábban, de talán nem baj, mert ennyit és ilyen jókat ritkán beszélget az ember a barátaival. Köszönöm Feriék nevében is a segítségeteket, azt hogy megtiszteltük egymást, jövőre (ez nem igaz, mert szeptemberben is) találkozzunk újra! Éljen a klub, hajrá Dacia!
Írta Indy - 2014 június 02 hétfő - 14:01:29 Nyomtatóbarát változat
Hozzászólás
Írta Iszy56 - 2014 június 02 hétfő - 15:38:20
Válasz erre Megvolt a kilencedik is!

Regisztrált: 2013 január 17 csütörtök - 22:55:11
Hozzászólás: 38
Yes, yes yessss!
Írta Tibor - 2014 június 02 hétfő - 18:46:13
Válasz erre Megvolt a kilencedik is!

Regisztrált: 2013 június 04 kedd - 13:40:51
Hozzászólás: 1
Nagyon örvendek, hogy részt tudtam venni az IX-ik találkozón. Nekem ez volt az első, de nem az utolsó. Én csak szombaton vettem részt a találkozón, és a szürke Stepway tulajdonosa vagyok. Nagyon örülök, hogy bemutathattam a kocsit, és sokan megnézték. Büszke is vagyok a kocsimra. Sok újdonságot és tanácsot halottam, amit próbálok majd betartani, és idővel a tapasztalataimat is megosztani a fórumon.
Nagyon köszönöm a rendezőknek, nagyon jól volt megszervezve. Nagyon szépek a képek.
Üdvözlök mindenkit, és várom a szeptemberi találkozót. És nem utolsó sorban, amit sokan emlegettek, jó lenne, ha sikerülne a gyárlátogatás. Talán még tolmácsnak is beállnék.
Írta balcsidk33 - 2014 június 02 hétfő - 18:52:53
Válasz erre Megvolt a kilencedik is!

Regisztrált: 2014 május 05 hétfő - 09:31:38
Hozzászólás: 1
Sziasztok.
Én is köszönök mindent, a kedves "befogadást" is. A következőn biztosan tovább maradok már:)
A gyárlátogatásba én is benne vagyok! Remélem meg fog valósulni.:)
Írta Sanyi - 2014 június 06 péntek - 12:22:48
Válasz erre Megvolt a kilencedik is!

Regisztrált: 2005 december 04 vasárnap - 19:46:48
Hozzászólás: 247
Ahogyan azt Indy (mint mindig) nagyon kereken megfogalmazta minden nagyon jól sikerült. Még az a szerencse, hogy nem nekem kell kitalálni, mivel lehet ezt még űberelni a jövő évi jubileumon. Tisztelet, és köszönet mindenkinek aki emlékezetessé tette a napot!
A patkánynak a denevér az angyal!

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz
Minden védjegy © a tulajdonosaiké, minden más tartalom © a Daciaklub.hu közösségé! Dacia Klub Magyarország ©2005-2019 E-mail: -Email- Klikk!