A Dacia tudásbázis
Vienna Auto Show 2014
- 2014 január 21 kedd
szerzõ: Krogergo Szerzõk listája Nyomtatás tartalom pdf file létrehozása tartalom
kategória: Cikkek > Vegyes
Hozzászólás: 1
nincs értékelés -

40 kiállító vett részt, köztük a Dacia és a Renault osztrák képviselete is. Ez a kiállítás nem tartozik a híresebb és nagyobbak közé (Párizs, Genf, Tokio, Detroit stb.) de azért a legtöbb autómárka igyekezett ,,odatenni” magát. Ez többé kevésbé sikerült is. Ford például mutatott be prototípust is, a prémium és luxus gyártók elhozták kínálatuk legjavát. És szinte mindenki igyekezett mutogatni 1-1 hibrid vagy elektromos csodát, hol tart a környezetvédelem terén. Az ilyen kiállításokon megszokott csinos hosztesz lányok és nők vették körül az autókat. Törölgették a látogatók kéz lenyomatát a csillogó fényezésről, pózoltak a fényképezéshez. A komolyabb érdeklődőket az információs pultokhoz kísérték. Az információs pultok közül az Opelé volt a legnagyobb. Opel tulajoknak volt külön elkerített rész, étellel itallal. A többi érdeklődőnek értékesítők sokasága, banki emberek, akár azonnal hitellel kombinálva autót lehetett venni/lízingelni. (jóval kedvezőbb feltételekkel mint hazánkban) (Majdnem) minden márka standján táskában osztogatták a repi anyagokat. Poszterek, öngyujtó, kulcstartó, toll, naptár, nyakba akasztható tartó. Harapni való, cukor, stb. Jól felkészült értékesítők, marketingesek, + 1 műszaki ember. Segítő készen mutogatták el, mi hogy működik az általuk képviselt márkánál. Pl. a Tesla elektromos sportkocsijának központi kijelzőjét, a Mercedes Vito elektromos tolóajtaját, A Lexus multimédiás és fedélzeti computerének kezelését, a Mazda 6 motorjának működését, stb.

Végül pedig, miért kezdődött az előző bekezdésem majdnem -el? Mert sajnos az egyetlen kivétel a Dacia/Renault volt. Autó felhozatal volt persze részükről bőven. De egy auto show nem csak erről szól. Pont mint magánál az autónál, a Dacia esetében, hiányzott a megfelelő körítés. A legtöbben tudják, hogy jót kapunk, jó áron, de ehhez nem jár semmiféle plusz, ajándék, vagy szép körítés (utóbbit nem a karosszériára értem). Szóval ilyen volt a kiállítás is részükről. Nem voltak szép lányok, nem rajongták körbe az embert, senkit sem érdekelt, hogy 1-1 adott típust esetleg venne e az ember, nem volt semmiféle plusz marketing, technikai bemutató. Csak az autók, meg a Daciánál és a Renaultnál (elkülönítve) 1 pult. Ott sem ajándék repianyag (fali üveg vitrinbe tett márkajelzéses holmik voltak, de csak dekorációnak, megvásárolni sem lehetett), sem típus, ár, vagy felszereltség katalógus nem volt. Tehát a látogatók része azon kívül, hogy látta az autókat, és bele ülhetett, nem tudott meg semmit sem róluk. Sem az árukat, sem a felszereltségüket, motortípusaikat, stb. Érdeklődésemre a hölgy az információnál mondta, hogy interneten mindent megtalálok. Ha viszont konkrét kérdésem, rendelésem van, Magyarországra is szívesen elpostáznak bármit. Az egyetlen elérhető és azonnal megkapható információ a Dacia részéről mindössze egy színes A4-es papíron lévő Duster kiegészítő csomagok voltak, cikkszámokkal, árakkal. Ezek egyikét leírom, sok Duster-est érdekelt korábban: Hátsó csomagtér ajtó - tető spoiler cikkszáma: 82 01 388 525 ára 208,98 Euro. (Gondolom ha valaki új autóhoz rendeli, akkor ennyi, utólag több) Ezt egyébként ajándékba adják, ha valaki megrendeli az OFF-ROAD pakettet 1090Euroért. Ez tartalmazza a krómozott gallytörő rácsot előre, küszöbhöz krómozott csöveket, ezüst színű ködlámpa fészket, és az előbb említett spoilert. A legnagyobb hangsúlyt persze a felfrissült Duster kapta, ebből 2db is volt kiállítva. Az egyik a fentebb írt OFF-ROAD pack-al. Ezen kívül látható volt még a Sandero, Sandero Stepway, Lodgy, Dokker személyszállító változata, és a Logan MCV. Utóbbi a 0.9TCE motorral. A Logan és a haszonjármű paletta nem volt kiállítva.


Remélem egyszer lesz szerencsém kijutni a Párizsi autó kiállításra is. Valószínű ott jóval nagyobb hangsúlyt kap a márka.
Hozzászólás
Írta smartin - 2014 február 15 szombat - 16:46:47
Válasz erre Vienna Auto Show 2014

Regisztrált: 2013 május 14 kedd - 11:57:37
Hozzászólás: 1
Nekem tetszett a kiéllítás, jól éreztem magam és mindent láttam ami érdekelt.

Csak pár kérdés fogalmazódott meg bennem és remélem kapok rájuk választ.

Mikor megyünk a Párizsira? Mivel? És mi van a genfivel?

Genf: 2014, Márc 6-16. Budapest - Genf: 1 267 km – körülbelül 11 óra 42 perc

Párizs: 2014. okt. 4-19. Budapest - Párizs: 1 489 km – körülbelül 13 óra 17 perc


Mindenkinek szép estét!

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz
Minden védjegy © a tulajdonosaiké, minden más tartalom © a Daciaklub.hu közösségé! Dacia Klub Magyarország ©2005-2019 E-mail: -Email- Klikk!