A Dacia tudásbázis
GYIK (FAQ)
Gyakran Ismételt Kérdések
- 2006 március 13 hétfő
szerzõ: Indy Szerzõk listája Nyomtatás tartalom pdf file létrehozása tartalom
kategória: Cikkek
Megtekintés: 63

Sokszor felmerülnek ugyanazok a kérdések klubtagjainktól, ezért megpróbáljuk rendszerezni ezeket egy állandó gyűjteményt létrehozva belõlük.

Kérdés: a regisztrációkor a születési évemet nem tudom beállítani ha 1950 elõtt születtem.
Válasz: a regisztráció után, a Beállítások (Klikk) menüben egészen 1900-ig visszamenõleg módosítani tudod a születésnapodat!


Kérdés: hogy közölhetek személyes adatokat, pl. az autóm típusát, stb. úgy, hogy azok állandóan megjelenjenek a hozzászólásaimban?
Válasz: szintén a Beállítások fülön elérhetõ két olyan rovat, amelyek állandóan megjelennek a Fórumban. Az egyik az Egyéni cím, a másik az Aláírás. Mindkettõ tetszõlegesen kitölthetõ.

Kérdés: miért hozza be a cikkeket mindig újnak?
Válasz: nem mindig, csak akkor, ha azokban a moderátorok módosítottak valamit.


Kérdés: az elküldött Privát üzeneteket hogy lehet törölni?
Válasz: az elküldött üzeneteket nem lehet kitörölni, mint ahogy egy már elküldött e-mail-t sem lehet meg nem történtté tenni. Az elküldött olvasott státuszú Privát-üzenetek 20 nap után, az olvasatlanok 30 nap után automatikusan törlõdnek.

Kérdés: mekkora képeket linkelhetek be a fórumba vagy az üzenetekbe?
Válasz: a fórumba maximum 400, egyéb helyekre 300 pixel széleset, az ennél nagyobb képek széthúzzák a fórumot!


Kérdés: avatart vagy képeket szeretnék feltenni a profilomba illetve a Galériába.
Válasz: vedd fel a kapcsolatot a moderátorokkal! (LeO, Indy)

Kérdés: regisztráltam a klubba, de nem tudok belépni.
Válasz: a regisztrációt 24 órán belül meg kell erõsíteni! Kapsz egy levelet amiben ezt megteheted. Ha kicsúsztál a 24 órából, újra regisztrálhatsz.


Kérdés: új topikot szeretnék nyitni, mi a teendõ?
Válasz: mivel a fórum már tematikusan fel van osztva, próbáld meg feltenni a kérdésedet ezek valamelyikében. Ha annyira speciális az igényed hogy nem találsz megfelelõ topikot, szólj a moderátoroknak (Indy, LeO) hogy segítsenek. Önállóan ne nyiss topikot!

Kérdés: hogy szúrhatok be linket egy oldalra?
Válasz: mivel adott esetben egy link akár olyan hosszú is lehet hogy széttördelje a fórumot, mindenkinek javasoljuk az alább módszert: azon a helyen a hosszászólásban ahol linket szeretnénk alkalmazni nyomjuk meg a link gombot. Ekkor kapunk egy ilyet: (link=hiperlink url)(/link) Az egyenlõségjel után illesszük be a kimásolt linket (URL-t) a két kapcsos zárójel közé bepdig írjunk amit szeretnénk. Ekkor erre a szövegre lehet majd kattintani és a fórumot sem húzza szét!
Kincslesõ féle magyarázat:

Ez a szóban forgó weblap:

Klikk!

Legyen a név, ami adunk neki: Dacia4x4 (A GYIK-ben ez úgy szerepel, hogy LINK.)

Ha rákattintok alul a "link" feliratra, ez jelenik meg:
{link= hiperlink url} { /link}
(csak nem pont ilyen zárójelekkel... )
A lila színű részt kell kell kitörölni, ennek a helyére kell majd bemásolni a beilleszteni kívánt weblap címét:
{link= hiperlink url} { /link}
Törlés után így néz ki:

{link=} { /link}
Az = jel utáni helyre beillesztem a weblap kimásolt címét :

{link= Klikk! }{ /link}
Ezek után a két középsõ zárójel közé ... } ide {... beírom, amit "név"-nek választottam, jelen esetben a Dacia 4x4 szöveget:
{link=http:// www.automarket.ro/stiri/ dacia-4x4-foarte-posibil- 1564.html} Dacia4x4 { /link}

Ezzel készen is van, el lehet küldeni...Ha jól csináltuk, elküldés után ez fog látszani,
ÍME:

Dacia4x4

(A "példaszövegben" kicsit mesterkedtem, nehogy átalakítsa a program, tehát láthatók legyenek a lépések , ahol pedig ténylegesen megjelent - az "ÍME" után - a helyes link-cím, ott már teljesen szabályosan csináltam...)

(Ezt a szöveget ki is lehet nyomtatni, akkor magad elé teheted, nem kell "bebiflázni" a menetrendet...)

Kérdés: mit tegyek ha gondjaim akadnak a fórumban ha Firefox böngészõt használok?
Válasz: 1. Látogassátok meg ezt az oldalt és töltsétek le az IE Tab kiegészítõt.
2. Válasszátok az Eszközök-->IE Tab beállítások menüparancsokat, kattintsatok az Oldalszűrõ fülre és az URL rovatba írjátok be hogy Klikk! végül kattintsatok a Felvesz, majd pedig az OK gombokra. Ha véletlenül nem kérni a böngészõ hogy indítsd újra, feltétlenül tedd meg! Ezt csak egyszer kell megcsinálni! Ezután már rendesen jelenik meg Firefox alatt a klubhonlap fórum része. Ha gondotok akad bármelyik internetes oldallal, amely nem jelenik meg rendesen Firefox alatt, nyogodtan kövessétek a fent leírtakat a problémás honlapokkal is. Azóta ez a probléma aktualitását vesztette, új honlapunk van!

Kérdés: nem vagyok rajta a Tagtérképen, miért?
Válasz: először ellenőrízd, hogy a lakóhely rovatban, a profilodban, csak a település neve legyen feltüntetve, a magyar helyesírás szerint! Ha ez rendben van és még mindíg nem vagy fent a Tagtérképen, akkor sajnos a Google Maps nem ismeri a településedet, nincs mit tenni.
Minden védjegy © a tulajdonosaiké, minden más tartalom © a Daciaklub.hu közösségé! Dacia Klub Magyarország ©2005-2019 E-mail: -Email- Klikk!