Én egy csomó márkát, főleg a középkategóriából hiányolok belőle és túl sok benne a nevenincs abromcs, amit épeszű ember meg nem vesz, hiszen annyival nem olcsóbbak. Logan 2.0BLOGolok
Nem-e? Van egy kollégám egy A6-os 2,4-es Audival aki Wanli abroncsokkal jár miután lefutotta az előző Pirelli szettet... Neki nem lesz baja ha belémcsattan...
[ Módosítva 2009 április 09 csütörtök - 14:12:11 ]
Én egy csomó márkát, főleg a középkategóriából hiányolok belőle és túl sok benne a nevenincs abromcs, amit épeszű ember meg nem vesz, hiszen annyival nem olcsóbbak.
Hát igen, például nincs benne Kleber, igaz azt odatehetjük a Michelinhez. Viszont a Fulda Carat Progresso az első "nagyon ajánlott" és ez némileg pontot tesz a Fuldáról kialakult rossz véleményre. István
Én most rakattam fel a nyárit. Debica.Kicsit zajos, alig két hetet futott ősszel, ezért nem költök most másik gumira. Kell másra a pénz. Majd feltekerem a rádiót.
Nem gondoltam volna, hogy egy 1,6 16V-s, nem épp két Ft-os MCV-t is ilyennel szerelnek. Legalább egy Michelint rádobhattak volna. Persze még mindig jobban jártál a Good Year harmadmárkájával, mintsem mondjuk egy Conti Eco Contactal. Állítólag...
A gumis azt mondta, hogy a Debica-nál a Matador is jobb. A fene tudja...főleg akkor zavaró, ha jó minőségű úton haladok a kocsival. Mondjuk az meg mifelénk nem igen van, hacsak nem ruccanok át valamiért a "sógorokhoz".
A gumis azt mondta, hogy a Debica-nál a Matador is jobb. A fene tudja...főleg akkor zavaró, ha jó minőségű úton haladok a kocsival. Mondjuk az meg mifelénk nem igen van, hacsak nem ruccanok át valamiért a "sógorokhoz".
A gumisra nem hallgatunk! Nekem anno a Verdstein-t meg a Maloya-t ajánlgatta, hogy az mennyire faxa aztán a tesztek meg nem igazán igazolták a gumist. Amúgy meg mindenkinek az a tökéletes gumi amire pénze van illetve ami megfelel a vezetési stílusának.
Jakuza előbbi látogatása kapcsán ugrott be hogy van nekem egy képem, amit 3 hete lőttem az utcán egy olyan Puntóról (a kerekéről) ami 7" széles keréktárcsán viselte a 185-ös gumit. Jól látszik hogy ez az alufelni leginkább a 205 mm széles abronccsal lenne jó. Itt a felni szélső síkja egyvonalban van a gumi szélső síkjával...
Mazsi !! gondolod komolyan írtam !! hogy néz ki a felnin...lényeg ( mindegy csak alu legyen )- ben van..
Jah! Még ha a MÉH-telepről is van és eredetileg szalagfűrész kerekei voltak! ( 40 milliós autót keresek. De diesel legyen, mert a gázolaj olcsóbb, mint a benzin !) JáZMin 492
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni, téli gumikat kellene vadásznom az MCV-re állítólag „júniustól drágábbak lesznek” és az ár számomra is fontos szempont „sajnos” ha tudtok vmi ocsót és jót azt nagyon megköszönném.
Gondolom mivel MCV 185/65 R15 KLÉBER Krisalp HP2 13.990Ft FULDA Kristall Montero 2 13.490Ft Pirelli W190 Snowcontroll 18.222Ft A Kléber itt sokan használják és ajánlják. Fulda-t sok ismerősöm használ ilyet is, meg a régebbit is ami a miénken is van. A Pirelli-t pedig a Citroen-ünkön használunk és nagyon jó gumi. A végére egy ki link: Klikk!
A probléma talán az, hogy ilyenkor nem igazán vannak téli gumik raktáron, nem is szívesen hozzák be. A szezon előtti akciózgatásokkal talán többet lehet nyerni, mint az állítólagos áremeléssel. (pláne, hogy addig bármi más is történhet...)
hm köszi mindenkinek a segítséget nemtom az állítólagos áremelésre mondjuk a tavalyi garnitúrákat pl.240 - 250ft eurónál hozták be és az ősszel meg ki tudja milyen árfolyamon kerülbe (
Hahó! Tudom, hogy nem olcsó mulatság, de nekem a téli papucsok Nokian WR-ek. Mindenkinek tudom ajánlani! Remekül megállják a helyüket, még akár nyári guminak is elmegy (csak akkor hamarabb kopik). Csak egy példa. Egy ismerősömmel együtt voltunk gumicserén. Neki Barum Polarisokat cserélték nyárira, nekem a Nokiant. Kb. azonos kilométereket autózunk a sráccal és hasonló idős a kocsinkon a téligumi. Ő kérdezte a gumist, hogy mennyit bírhat még ki ez a garnitúra. A válasz az volt, hogy max még egy szezont. Erre én is megkérdeztem az enyémet, erre 2-3 szezon volt a válasz. Állítólag nagyon strapabíróak ezek a gumik. Nekem eddig még sosem volt finn abroncs az autómon, de ez eddig nagyon bevált.
A gumival több probléma is, ezért mindig csak találgat az ember. Egyrészt nincs annyi pénze, hogy minden félét kipróbáljon az autóján. Másrészt a gyártók folyamatosan fejlesztenek, változtatnak. A legtöbb autós 2-3 garnitúra nyári guminál többet nem hajt le ugyan azon autójáról. Ami pedig jó volt arra, nem biztos, hogy a következőre is jó lesz. Szóval elég sok tényezős az egyenlet melynek ráadásul meg kell egyeznie pénztárcánk tartalmával is. Az lenne a legideálisabb, ha a gumi teszteket amiket újságokban és a neten látunk, Daciákkal végeznék. Indy egy kis feladat, meggyőzöd pl. a németeket ? REKLÁM BETILTVA Aki szeretne továbbra is megtalál MUNKAIDŐBEN itt a klubbon PÜ-ben (adatlapomon Privát üzenet) vagy Messenger-en: Krogergo Medianav Loganos,minden esetben kérek telefonszámot is, írásban nem tudok válaszolni mert tele a PÜ kimenő postaláda. Mindenkit hívni fogok amint időm engedi.
Az a baj Gergő, hogy a 185/65R15 nem egy gyakran tesztelt méret, a 175/80R14-ről nem is beszélve, mert azt csak a Dacia tette új autóra, de talán már ő se... Logan 2.0BLOGolok
Az a baj Gergő, hogy a 185/65R15 nem egy gyakran tesztelt méret, a 175/80R14-ről nem is beszélve, mert azt csak a Dacia tette új autóra, de talán már ő se...
Elég baj ez. Opelnek, Skodának, meg még egy pár autónak is gyári mérete a 185/65 R15.
Indy az 165/80R14, legalább is Magyarországon. REKLÁM BETILTVA Aki szeretne továbbra is megtalál MUNKAIDŐBEN itt a klubbon PÜ-ben (adatlapomon Privát üzenet) vagy Messenger-en: Krogergo Medianav Loganos,minden esetben kérek telefonszámot is, írásban nem tudok válaszolni mert tele a PÜ kimenő postaláda. Mindenkit hívni fogok amint időm engedi.