A csövön, ami a kiegyenlítő tartály felé megy, van egy szelep. (olyan, mint a bicikli kerekén a szelep, első ránézésre.) Első körben, ezen keresztül ellenőrizd, hogy nem maradt-e levegős a rendszer, utána ellenőrizd a víz szintjét, ha ez megvan és a jelenség nem múlt el, akkor jönnek a nálam okosabbak...
u.i. Régen buziztam az a szelepet, de meg fogod találni biztosan, ha nem is pont ott van, hol írtam, mert nem emlékszem pontosan...
Ha kevés a víz, akkor inkább túlforrósodik a rendszer... Teszteléshez: hideg motorral indulva kezdd el melegíteni (járatni, akár kicsit emelt ford.számon). Kézzel lehet érezni, hogy a hűtő felé menő tömlőben mikor jelenik meg a forró víz, ha ekkor még csak 2 vonás látszik, szinte biztos, hogy rossz a termosztát (előbb nyit)
Gondolom igen. A tünetek ugyanazok mint a csere előtt. Meg nem szoktak ezek trehány munkát végezni. De azért megnézem ahogy a linkben volt. A vízhőfok jeladó előfordulhat...
Jelenleg Hollandiában vagyok és kigyulladt a környezetvédelmi lámpám. Szervizben volt és lambda szonda hibát állpitottak meg. Kicserélve nem lett, mert jelenleg nincs raktáron nekik. Ilyen állapotban 1500km-t mehetek-e vele? Dacia Logan 1.4., 60ezer van benne, 2005-ös. Eddig nem volt semmi baja. Ti mit gondoltok? köszi a válaszokat
Hogyan tudod ellenőrizni a távozó gázokat? A lambdaszonda meghibásodásának két következménye lehet: vagy elkezdi az ECU gazdagítani a keveréket, vagy szegényíteni, attól függően hogy milyen hiba állt elő. A múltkorjában írtam a kollégám problémáiról, akinek egy próbaúton az autóját is összetörték: ahogy megmértem OBD-n a második lambda szondája viselkedett másként, mint az enyém, azonban mint kiderült a katalizátora volt hibás. Az ECU pedig mivel "tudta", hogy nem a szonda beteg, a túl szegény keverékre panaszkodott (amit viszont ő maga állított be).
Ha nagyon dús a keverék, lemossa a hengerfalról az olajat, kopik a motor és az olaj el fog égni, látni fogja. Nem tudjuk viszont, hogy melyik szonda a rossz a kettő közül. Nagyon nem mindegy! Mindenesetre egy ilyen szonda maximum 2 napon belül rendelésre meg kell hogy érkezzen egy holland Dacia szervizbe! Logan 2.0BLOGolok
Az olajat a katalizátor el fogja égetni. Már láttam olyant is hogy a kerámiabetét a túlzott gázolajfölösleg miatt összeolvadt. A tulaj amiatt került szervízbe, hogy a gáz már alig tudott áthaladni rajta és lefojtotta a motort.
Az biztos, hogy az 1.6 16V egyenletesen és csendesen teszi a dolgát. Köszönhetően a jó szigetelésnek az utastérbe nem sok zaj szűrődik be. Ha a klímát bekapcsolom, egy kis rántást érzek (eddig mindegyik klímás kocsi amivel jártam legalább ekkorát rántott), de teljesítményben nincs érzékelhető visszaesés köszönhetően a 105 pacinak. Én kifejezetten csavargó autónak vettem városban annyit használom csak, hogy kiérjek belőle.
Dízelen állok olajcsere előtt, és lenne két kérdésem szakavatottabb kollegákhoz.. Egyik, hogy a könyv szerint 4,1 liter olaj kell a motorba... Gyakorlatban mi a tapasztalatotok? Feltétlenül meg kell venni az 5 literes olajat, vagy elég a 4 l? Másik kérdésem, hogy az olajleeresztő csavart/tömítését szoktátok-e cserélni minden cserénél? Hol lehet ilyet beszerezni? Csak szakszervízben? Köszi a segítséget!
Dízelen állok olajcsere előtt, és lenne két kérdésem szakavatottabb kollegákhoz.. Egyik, hogy a könyv szerint 4,1 liter olaj kell a motorba... Gyakorlatban mi a tapasztalatotok? Feltétlenül meg kell venni az 5 literes olajat, vagy elég a 4 l? Másik kérdésem, hogy az olajleeresztő csavart/tömítését szoktátok-e cserélni minden cserénél? Hol lehet ilyet beszerezni? Csak szakszervízben? Köszi a segítséget!
A 4 liter éppen elég volt az előző cserénél, a mostaninál 5l-t vettem, abból bő fél liter megmaradt, így van felső nívónál az olaj. Gondolom attól is függ, hogy lelkiismeretesen leengedik-e a régi olajat... Még garis így szervízben volt, nem tudok a második kérdésedre válaszolni.
Másik kérdésem, hogy az olajleeresztő csavart/tömítését szoktátok-e cserélni minden cserénél? Hol lehet ilyet beszerezni? Csak szakszervízben? Köszi a segítséget!
Én kicserélném minden cserénél. Illetve én mindig kicserélem. Sima réz alátét is jó, de az igazinak van egy gumipereme is belül. Olyat csak szervizben kapsz.
Nekem ingyen adtak a szervízben,de ha jól emlékszem nagyjából 260 Ft körül volt az ára. Ha hagyod egy jó fél órát kicsöpögni az olajat,(amit a szakszervízben nem nagyon szoktak) akkor a 4,5 l-el nagyjából a mérce közepéig fog érni a szint.
szombaton újból irány a szerviz:( megint eljöttek az olajfolyások a motoron! remélem most ki is cserélik végre a szimering eket meg amit még kel mert ha nem akkor befejeztem a nyitraival Pécsen az tuti KYW-344
Jó, hogy meg lett említve ez az olajszivárgás a szimerringeknél. Egyszer már nekem is be kellene kukkantanom az autó alá. Legutóbb 8000 km-rel kevesebb volt benne, akkor jártam alatta, de nem tapasztaltam semmit. Még száraz a blokk. A Nyitrairól csak annyit, hogy állítólag befejezték a Dacia árusítást és csak szervizeléssel foglalkoznak.
Hát a szalon már a Nissan-é, de bennt még voltak Dacia-k a multkor. Egy Pick-Up egy Van meg egy Sandero.
A Vadász utcai Nissan költözött le a Renault-Dacia telephelyére,mivel egy a tulaj és gondolom a "gazdasági válság" Őt sem érintette kedvezően.A mi kedvenc Dákóink ott álldogálnak a rönyós épület jobb oldalában ill.alatta meg az udvaron. A szervízről meg annyit,h Én sem véletlenül járok fel a Fodorékhoz Siófokra!
A szekszárdi szalon is a Nyitraié. Én se véletlenül jártam a garis szervízekre Bajára. Egyébként szerintem a Nyitrai hanyatlásának az oka a hozzáállásban is keresendő, vagy kereshető nem csak a válságban.
Élj úgy, hogy ha lepereg elõtted az életed filmje, érdemes legyen végignézni!
Hát ott nem csak a Dacia-s eladókkal van/volt gond. Amikor a Daewoo helyett akartunk venni tavaly újat akkor itt is voltunk bent egy limitált szériás Twingo-t néztünk 2,65 millió lett volna én mondtam, hogy 2,3 és itt és most megveszem. Erre azt mondta, hogy sajnos nem tud engedni az árából. Mondtam sebaj viszlát. Citroennél meg 450.000-et engedett a srác ennyi.
hát ma meglepődtem a nyitrain!ma olyan kedvesek voltak h csak na!jövőhéten simering cserék meg azt hiszem égszíjat is cserélik! ja és a klímámat is feltöltik mivel nem hűt elégé! de majd jövöhéten minden kiderül! Dáciát még árulnak a haszongépjárműs oldalon:) KYW-344
Ma én is megcsináltam a szelep ellenőrzést. Csodálkoztam, hogy ennyi km után nem nagyon kellett állítani. Inkább csak finomitás volt mint állítás! Mond meg ami kikívánkozik belőled, nehogy belebetegedj! Én is ezt teszem, már amikor merem.
Nekem 8400 forintért azt hozták, amit kértem. Nem teljesen világos, hogyha megrendelsz valamit, akkor miért küldenek mást. Jelen esetben szerencséd volt, de mi van akkor, ha pl. dieselhez valót adnak? Az megint egy csomó utánajárás, telefonálgatás és idegeskedés. Pont azért válassza az ember a webshop-ot, hogy kényelmesen, utánajárás nélkül tudjam beszerezni azokat a dolgokat, amelyek kellenek.
Szerintem kifogytak a SXR készletből. Melyik bolt volt ez? Az NF az Elf új olaja, ennél csak arra kell vigyázni, hogy a részecskeszűrős dízelekhez a bele való NF-et kell választani! Ez minket ugye nem érint... Azt gondolom, hogy az NF (New Formula) termékcsalád hamarosan válthatja az SXR-t. LDX is már csak elvétve kapható, egy éve nem gyártják... Logan 2.0BLOGolok
Kifogytak a készletből? Akkor miért volt fönn a választható termékek között.... De éppenséggel lehet írni néhány sort is a Vevőnek... (ez talán mégsem az egykori "lengyel húsbolt" )