Na, azt a fórumot úgy telitankoltuk, hogy Indynek újat kellett nyitni. REKLÁM BETILTVA Aki szeretne továbbra is megtalál MUNKAIDŐBEN itt a klubbon PÜ-ben (adatlapomon Privát üzenet) vagy Messenger-en: Krogergo Medianav Loganos,minden esetben kérek telefonszámot is, írásban nem tudok válaszolni mert tele a PÜ kimenő postaláda. Mindenkit hívni fogok amint időm engedi.
István ,én is MCV 1.5 dci-vel járok és hát bizony előfordul ,hogy piros lámpával járok ,és itt a klubnál olvastam ,egyik kollégától ,hogy a lámpa gyújtástól kb 88 km lehet még menni ,kipróbáltam és nagyjából igaz is ,egyébként 5.7 -és 5.2 -es fogyasztásokkal járok
de úgy telitankoltuk hogy ebből nem folyt ki semmi, és a pontos mennyiség elfért benne se nem több se nem kevesebb. mármint bit-ek Hülyével ne állj le veszekedni, mert lehúz a szintjére, és megver a rutinjával Nem birkózok disznóval, mert mindketten szarosak leszünk és a rohadék még élvezi is! Ja és a /fekete/ BÁRÁNYok hallgatnaKlikk!
Megvolt az első tankolásom. 959 kilométerre 46,4 litert majszolt el a 86 pacis 1,5-ös motor. Ebből a 959-ből úgy 400 városi km volt. Átlagfogyi: 4,83l/100km
2100f/p felé nem kergettem ez idő alatt és nem is terheltem agyon, hacsak nem számít annak az, hogy én+az asszony+Hunor kutyunk 238kg vagyunk + a 6-7. ülés is végig bent volt.
Doni
[ Módosítva 2009 április 12 vasárnap - 18:25:41 ] Sárga MCV fekete lökősökkel
Halihó! Az első 25000km 5.19l volt a 1.5dCi fogyasztás. Ebben minden volt ami lehet a vizen uszáson és a repülésen kivül. Egyedül, 7 személyel, lassan, 165-el, összel - télen, hegyen - völgyen - sikon. Zulu
Én azt tapasztaltam, hogy amíg hidegebb idők jártak, úgy 5,8-6,2 között ingadozott a fogyasztás, mostanában pedig 5,2-5,3 környékén áll. Ja, a 68 lovacsos 1.5dCi esetében, városi közlekedés, de azért hetente 1-2x kicsit megűzöm. Lala - Dacia Logan MCV 1.5dCi Laureate
Sziasztok! Én egy 1,4 MPI Sandero boldog tulajdonosa vagyok. Leginkább hosszabb (főleg 55 km-es) távokon járok, amiben csak kevés, de minden napos piros lámpáknál állás is van. Egy pár napja már 5,4 l-t ír a fed. comp. A múlt hónapban leginkább 5,5-ön állt, amit egy teli tank benzinnel (piros lámpa kivillanásától piros lámpa kivillanásáig) vissza is számoltam és tényleg annyi. Télen, új korában még a 6,1-6,3 l-t is "benyelte". Mindehhez persze hozzá kell tennem, hogy nem vagyok az a száguldozós fajta.
A mezökövesdi fogyasztásom kizárolag csak a fed comp szerint 375,4 megtett kilométer 55,7 KM/H átlag sebeség 26,9 liter nafta 7,1 L/100 átlag fogyasztás szerintem azért ez nem rosz eredmén http://turabakancs.rcmizse.hu A természet minden esetben megbosszúlja pusztítóját "stunci"
Csak odafelé: 400km 95km/h átlagsebesség 26,9liter benzin 6,7liter/100km-es átlagfogyasztás. Nem vagyok elégedett, tavaly ugyan ez az útvonal annyi különbséggel, hogy akkor még nem volt kész az M0-át M3-al összekötő szakasz, így 1 dugózás a Hungária körúton és még Mezőkövesd után fel tovább Noszvajig úgy 6,1 liter/100km volt. Ennyit számítana, hogy most nem dugóztam, hanem tudtam jönni 130-140-el? Vagy csak ennyit romlott a benzin minősége annál a kútnál ahova járok? (Lukoil)
Arra az elhatározásra jutottam, hogy ki fogom próbálni a Tüzér utcai Shell 95-ösét és ha azzal minimum 4 decivel kevesebb átlag lesz akkor már meg fogja érni a literenkénti +3Ft-ot.
Nagyot csalódtam a 86LE-s MCV fogyasztásban. Habár nagy valószínűség szerint azért produkált ilyet, mert bérautó, és nem járatták be normálisan. Győrtől M1-en Bp.-ig ami kifért a kipufogón, (160-180km/h mert már 1.5 órája vártak rám). Klímával, 2 személlyel, térfogatra jól megpakolt csomagtartóval, de súlyban 50kg-nál nem volt több. Erre ,,zabált" a fedcomp. szerint 7.5L-t !!! Pesten kb. 80km-t mentem szintén ilyen terheléssel, klímával, szabályokat betartva. Olyan dugó nem volt, ahol állni kellett volna, párszor kellett keveset araszolni. Utána szombat reggel ehhez jött hozzá kb. 100km autópálya. Erre a szakaszra a fedcomp. szerint 7.2L gázolajat ,,csócsált" be a motor. Ez már kezdett nagyon bosszantani. Találkozóról hazafelé jövet Bp.-ig próbáltam nagyon szabályos, és takarékos lenni. Hát nem jött be! Azon a pár km-en míg felértem az M3-asra, betartottam az óra szerinti 50-et, 90-et. Utána autópályán hegyen-völgyön igaz klímával, de erőteljes kigyorsítások nélkül, egyenletesen haladva, szükség esetén szinte mindig motorféket használva, óra szerinti 130-al haladva Bp.-ig 6.8L! lett az átlagfogyasztás. Ekkor megint lenulláztam a fedcomp. ezen részét. A városban kb. 70km-t kíméletesen gurulgatva 6.2L-es átlagfogyasztás jött ki, dugó sehol sem volt. Bp.-ről kiérve az M1-esen ismét ,,odaléptem" neki, 130-150km/h, de már klíma nélkül, utána volt még 10km főút és falu, így jött ki 7.2L-es átlagfogyasztás. Ezek az adatok borzalmasan szörnyűek!!! Persze gondoljátok most páran, hogy biztos nem tudok gazdaságosan vezetni. Ha kíméltem, és egyáltalán nem dinamikusan használtam, de kihasználtam a max. megengedett sebességeket (óra szerint), akkor sem jöttek ki jó eredmények. Ha én takarékosan használnám, arra, amire mostanában nekem kell egy autó (10% város, 50% főút, 40% autópálya, klímával, sok csomaggal) akkor is 7L körül lenne. Én azt az 5-6L közötti összeget vártam az autótól el, amit írni szoktatok. Ez a fogyasztás azért is megdöbbentő számomra, mert nagyon sokféle mai modern diesel motoros autót szoktam vezetni, és ezek többsége ugyan ilyen bánásmódnál általában 1L-el kevesebbel beérik. És van köztük nagyobb köbcentis, nehezebb, és nagyobb légellenállású is. REKLÁM BETILTVA Aki szeretne továbbra is megtalál MUNKAIDŐBEN itt a klubbon PÜ-ben (adatlapomon Privát üzenet) vagy Messenger-en: Krogergo Medianav Loganos,minden esetben kérek telefonszámot is, írásban nem tudok válaszolni mert tele a PÜ kimenő postaláda. Mindenkit hívni fogok amint időm engedi.
Hello odauton én vezettem,vissza hosszutibi. a több mint 500 km,végig 6 liter alatt.Ugyan nem mentünk 140-el,de mi hárman Zsoltival,meg a tele csomagtartó pont elég egy Logannak
Mentünk 750 km 6 l/100ra jött ki kizárólag a fedkomp adatok én nem számolok utána soha nem kell a családom bemutatni + telecsomitartó klima nincs 120 km/h M7 -esen kicsit több. Szemét munka Gödöllőnél M 3-ason mérni 60-as táblánál óra szerint 70 volt munka szüneti napon ha dolgoznak akkor meg értem. Kontroláltam az órát 70-nél 63-at mutatott az út melletti mérő több faluban is. Nekem a fogyi tetszik. Soha nem elég!
Ez a gödölői trafi most már nagyon b@ssza a csőröm. Hol a fenébe volt ez, még csak nem is rémlik, hogy valamit láttam volna az út szélén. Volt ott valami útlezárás, indokolta valami? Hol álltak pontosan? Felüljárón, benzinkútnál, leállósávban? Senki nem ment a környezetemben ilyen lassan. Én vasárnap délután fél4-től fél5ig mentem az M3-ason, végig óra szerint 130km/h-val. Ez, ha bemértek, 90000Ft. REKLÁM BETILTVA Aki szeretne továbbra is megtalál MUNKAIDŐBEN itt a klubbon PÜ-ben (adatlapomon Privát üzenet) vagy Messenger-en: Krogergo Medianav Loganos,minden esetben kérek telefonszámot is, írásban nem tudok válaszolni mert tele a PÜ kimenő postaláda. Mindenkit hívni fogok amint időm engedi.
Jut eszembe, willmenn te nem sokkal előttem, talán pár perccel előbb járhattál arra, mint én. Te láttad őket, akkor még kint voltak? Szerintetek, hogyan tudok utána járni, mielőtt kiküldenének valamit az autószalonnak, hogy be e mértek? REKLÁM BETILTVA Aki szeretne továbbra is megtalál MUNKAIDŐBEN itt a klubbon PÜ-ben (adatlapomon Privát üzenet) vagy Messenger-en: Krogergo Medianav Loganos,minden esetben kérek telefonszámot is, írásban nem tudok válaszolni mert tele a PÜ kimenő postaláda. Mindenkit hívni fogok amint időm engedi.
Ez a gödölői trafi most már nagyon b@ssza a csőröm. Hol a fenébe volt ez, még csak nem is rémlik, hogy valamit láttam volna az út szélén. Volt ott valami útlezárás, indokolta valami? Hol álltak pontosan? Felüljárón, benzinkútnál, leállósávban? Senki nem ment a környezetemben ilyen lassan. Én vasárnap délután fél4-től fél5ig mentem az M3-ason, végig óra szerint 130km/h-val. Ez, ha bemértek, 90000Ft.
Ott voltak ahol folyik az építkezés, szemből mértek a kocsiból. Biztos láttad volna ha még ott vannak, mi jóval korábban mentünk arra kb. 12-13 óra között. Szívünk zöld fehér e két szín mindennél többet ér. Talis képekFónagyságMezőkövesd Pincehely
Amikor én mentem,ott volt egy zöld rendőrautó, és amikor elmentem mellete, akkor a kezéhez emelt valamit. Vagy távcső, vagy fényképező, nem tudom. De ha mértek, akkor szerintem megállítottak volna! Mond meg ami kikívánkozik belőled, nehogy belebetegedj! Én is ezt teszem, már amikor merem.
Mondjuk ott a 60-at nem értettem. Amikor az M0 szűkebb részén is 80 van akkor oda minek a 60 azt nem tudom. Remélem szombaton nem mértek mert mentem vagy 80-al. Bár kocsit nem láttam, igaz a szembe jövő sávokat nem néztem. De akkor előtte volt trafi az egyik benzinkútnál álltak egy nagy fehér kisbusszal, azt ott csücsült a csórikám a hátulában és nagyon fogta a trafit.
Amikor én mentem,ott volt egy zöld rendőrautó, és amikor elmentem mellete, akkor a kezéhez emelt valamit. Vagy távcső, vagy fényképező, nem tudom. De ha mértek, akkor szerintem megállítottak volna!
Sőt máshol sem!Nekem is volt gondom azt sem tudtam hol mértek,mert egy kb. 30 km-es távot adtak meg.Hogy X és Y között!Csak a csekket postázták ki.Ha a kép kellett volna mehettem volna Miskolcra és 100 Ft-ért odaadják. Úgyhogy mostmár minden játszik és mindenhol!
Tamásnak van igaza igy többet lehet kérni!!! Gödöllönél épitkezés fent a tetőn voltak fehér otoban .. 3-4 között már M3 bevezető szakaszra mondták a rédióban... FUJJJJJ FUJJJJJ FUJJJ Különben kb 1km belül kövesdi indulás után már közeg ellenálásba ütköztem !! Soha nem elég!
Simléderes közegről van szó? Ma a lányom az anyósülésen utazott, még nincs 15 éves (kettővel kevesebb). Elmentünk egy rendőr mellett, szemlátomást habozott, hogy leállítson vagy sem. De aztán megúsztuk.
A múltkor beszéltem egy volt kollégával. Közlekedési osztályvezető volt, most közbiztonsági igazgató. Állítólag az az új trend, amit "nyugaton" már évtizedek óta működik, hogy nem állítgatnak meg senkit, hanem fotó készül és postáznak. Ezt hozta magával az objektív felelősségvállalásos téma. Érdekes, hogy ez tényleg rugalmasan működik már több évtizede Németországban, Hollandiában, Svájcban, Ausztriában és még sorolhatnám. Ott valahogy nem divat közkinccsé tenni, hogy hol van traffi elhelyezve. Ezekben az országokban valahogy az emberek vállalják a felelősséget tetteikért. Soha senkit nem hallottam, hogy azon problémázott volna, hogy bokor mögött áll a traffi, vagy "el van dugva". Az általános vélemény arrafelé, hogy "beleszálltam, rendezem". Persze azért ott is vannak kivételek, de ritka. Ez valahogy csak nálunk okoz problémát sokaknak. Más téma, hogy azért nálunk a közeg is más hozzáállással dolgozik. Sajna igen gyenge a személyzeti munka és az "alapanyag"
Ezekben az országokban valahogy az emberek vállalják a felelősséget tetteikért. Soha senkit nem hallottam, hogy azon problémázott volna, hogy bokor mögött áll a traffi, vagy "el van dugva". Az általános vélemény arrafelé, hogy "beleszálltam, rendezem". Persze azért ott is vannak kivételek, de ritka. Ez valahogy csak nálunk okoz problémát sokaknak. Más téma, hogy azért nálunk a közeg is más hozzáállással dolgozik. Sajna igen gyenge a személyzeti munka és az "alapanyag"
Elfogadom! De a sok felesleges igazoltatást szüntessék meg, csak azt emeljék ki akit szabálytalanságon kaptak! Logan 2.0BLOGolok
Így van. Nálunk csak akkor állíthatnak meg, ha nyomós okuk van reá. Az alapanyag is sok gondot jelent, egy pár évvel ezelőtt nagy zűr lett abból, hogy érettségi diplomát kértek a "polgárőröktől" (ezek pl. a tilosban való parkolásért nagyobb büntetéseket róttak ki, mint a közlekedésiek). Nem bánnám egyáltalán, ha minden 50 méteren lenne egy traffipax vagy kamera, mert akkor nem kellene a bal szememmel folyton a visszapillantó tükrömet nézzem hogy mikor akar leszorítani az útról egy nagy fekete autó.
A nagy fekete autó a gyorshajtást is el tudja intézni,úgyhogy nézd tovább a tükröt!Nálunk legalább is így van sajna... (
Általánosságban igazad van, de a konkrétan a sebességtúllépéssel kapcsolatban már nem egészen biztos. Az új készülékek automatikusan rögzítik a rendszámot, időpontot és például a GPS koordinátákat is. Belenyúlni nem lehet. (Remélem, most valaki leírja az ellenkezőjét. )
Mondjuk olyan szempontból kapcsolódó, hogy ha úgy hajtasz, hogy alacsonyabb legyen a fogyid (nem léped át túlzottan sehol a megengedett sebességhatárt), akkor nem csak az alacsonyabb költségeket eredményező fogyasztásnak örülhetsz, hanem az elmaradó bírságoknak is, ami szintén pénztárca kímélő.
pl. Nekem nem az volt a legnagyobb bajom, hogy a kocsi sokat fogyaszt-e 153 km/h-nál az M1-en Bécsig, hanem hogy kijött egy 30.000 Huf-os és egy 50.000 Huf-os csekk, csak a kifelé vezető útra... Szóval tényleg sokba kerül, ha nyomod neki...
Egyébként az eddig megtett 125.911 km-en 5.958,57 liter üzemanyagot fogyasztott SNOOPY, tehát elégedett vagyok az átlagfogyasztásával...
Írjam? A készülék túlsó felén egy rendőr ül (minálunk). Olyan automatikus rendszer azért csak nincs, hogy emberi beavatkozás nélkül postázza a jegyzőkonyvet és kövesse a kiszabott bírság behajtását. Azt hiszem, hogy a továbbiakat nem kell leírnom. A koordináták meg nem kellenek, mert ezek állóradarok.
Úgy gondolom Deceballus hogy nálunk is ez a helyzet.A nagy fekete autó utasa vagy sofőrje pedig nem a kis talpast fogja megkeresni hanem a főnököt.A lehető legnagyobbat.Nem véletlenül van "előkelő" helyen Magyarország a korrupciós listán.Nálunk így fest Európa... (
........................
.........................
..........it "nyugaton" már évtizedek óta működik, hogy nem állítgatnak meg senkit, hanem fotó készül és postáznak. Ezt hozta magával az objektív felelősségvállalásos téma. Érdekes, hogy ez tényleg rugalmasan működik már több évtizede Németországban, Hollandiában, Svájcban, Ausztriában és még sorolhatnám. Ott valahogy nem divat közkinccsé tenni, hogy hol van traffi elhelyezve. Ezekben az országokban valahogy az emberek vállalják a felelősséget tetteikért...............
.........................
..................
Ja azt ha átjönnek, akkor itt nyomják neki, és ha megbüntetik, akkor reklamál hogy diszkrimináció!
Mond meg ami kikívánkozik belőled, nehogy belebetegedj! Én is ezt teszem, már amikor merem.
Nagyot csalódtam a 86LE-s MCV fogyasztásban. Habár nagy valószínűség szerint azért produkált ilyet, mert bérautó, és nem járatták be normálisan. Győrtől M1-en Bp.-ig ami kifért a kipufogón, (160-180km/h mert már 1.5 órája vártak rám). Klímával, 2 személlyel, térfogatra jól megpakolt csomagtartóval, de súlyban 50kg-nál nem volt több. Erre ,,zabált" a fedcomp. szerint 7.5L-t !!! Pesten kb. 80km-t mentem szintén ilyen terheléssel, klímával, szabályokat betartva. Olyan dugó nem volt, ahol állni kellett volna, párszor kellett keveset araszolni. Utána szombat reggel ehhez jött hozzá kb. 100km autópálya. Erre a szakaszra a fedcomp. szerint 7.2L gázolajat ,,csócsált" be a motor. Ez már kezdett nagyon bosszantani. Találkozóról hazafelé jövet Bp.-ig próbáltam nagyon szabályos, és takarékos lenni. Hát nem jött be! Azon a pár km-en míg felértem az M3-asra, betartottam az óra szerinti 50-et, 90-et. Utána autópályán hegyen-völgyön igaz klímával, de erőteljes kigyorsítások nélkül, egyenletesen haladva, szükség esetén szinte mindig motorféket használva, óra szerinti 130-al haladva Bp.-ig 6.8L! lett az átlagfogyasztás. Ekkor megint lenulláztam a fedcomp. ezen részét. A városban kb. 70km-t kíméletesen gurulgatva 6.2L-es átlagfogyasztás jött ki, dugó sehol sem volt. Bp.-ről kiérve az M1-esen ismét ,,odaléptem" neki, 130-150km/h, de már klíma nélkül, utána volt még 10km főút és falu, így jött ki 7.2L-es átlagfogyasztás. Ezek az adatok borzalmasan szörnyűek!!! Persze gondoljátok most páran, hogy biztos nem tudok gazdaságosan vezetni. Ha kíméltem, és egyáltalán nem dinamikusan használtam, de kihasználtam a max. megengedett sebességeket (óra szerint), akkor sem jöttek ki jó eredmények. Ha én takarékosan használnám, arra, amire mostanában nekem kell egy autó (10% város, 50% főút, 40% autópálya, klímával, sok csomaggal) akkor is 7L körül lenne. Én azt az 5-6L közötti összeget vártam az autótól el, amit írni szoktatok. Ez a fogyasztás azért is megdöbbentő számomra, mert nagyon sokféle mai modern diesel motoros autót szoktam vezetni, és ezek többsége ugyan ilyen bánásmódnál általában 1L-el kevesebbel beérik. És van köztük nagyobb köbcentis, nehezebb, és nagyobb légellenállású is.
Nagyon sokban befolyásolja a fogyasztást, hogy mit tankolsz a kocsiba! Milyen kuton és ott ép mi van. Mentem ki lengyelbe nagy pofával hirdetem 6 lityi lesz a fogyasztás. 150km/óra 4fő megpakolva kijött vagy 8 l/100. Szemem kerekedett pofám éget. Lengyeleknél ujra tankol ua tempo és csak 5,5 lett a fogyi! Ést ezt már eljátszottam vagy 2* Zulu
OMW-s itóka volt benne. Most már az 1.5dci mcv-ről is van tapasztalatom. A rendesen bejáratott 1.5dci néhai sedanomhoz képest ugyan olyan bánásmódnál 1.5L-el többet eszik, ugyan azon kúton tankolva. REKLÁM BETILTVA Aki szeretne továbbra is megtalál MUNKAIDŐBEN itt a klubbon PÜ-ben (adatlapomon Privát üzenet) vagy Messenger-en: Krogergo Medianav Loganos,minden esetben kérek telefonszámot is, írásban nem tudok válaszolni mert tele a PÜ kimenő postaláda. Mindenkit hívni fogok amint időm engedi.