Köszönöm a választ, egyelőre tapogatózom mert az autót a héten hozhatom el a szalonból (kitöltöm az adatlapot is). Nyári gumival szerelt amit szeretnék lecseréltetni, de amit én kinéztem a szervíz szerint csak február második felére érkezne be(valószínű nem web-ről rendelik ahol pár munkanap a szállítási idő). Az ABS-es jelvételre adott válaszukat is kicsit bizonytalannak éreztem, de akkor ha kezemben lesz a kézikönyv áttanulmányozom. Köszönöm!
Köszönöm a választ, egyelőre tapogatózom mert az autót a héten hozhatom el a szalonból (kitöltöm az adatlapot is). Nyári gumival szerelt amit szeretnék lecseréltetni, de amit én kinéztem a szervíz szerint csak február második felére érkezne be(valószínű nem web-ről rendelik ahol pár munkanap a szállítási idő). Az ABS-es jelvételre adott válaszukat is kicsit bizonytalannak éreztem, de akkor ha kezemben lesz a kézikönyv áttanulmányozom. Köszönöm!
Ha most veszed át újonnan, akkor tudtommal 100%, hogy ABS-es és nem jeladós. 2015 végén 2016 elején volt lutri, hogy kinek milyet raktak, ritka esetekben még olyan is előfordult, hogy raktak jeladót, de már az ABS számolta és olyan matrica is volt. De olyan 2016 nyara óta Sandero/Logan esetén tutira ABS-es.
Lodgy/Dokker most is jeladós. REKLÁM BETILTVA Aki szeretne továbbra is megtalál MUNKAIDŐBEN itt a klubbon PÜ-ben (adatlapomon Privát üzenet) vagy Messenger-en: Krogergo Medianav Loganos,minden esetben kérek telefonszámot is, írásban nem tudok válaszolni mert tele a PÜ kimenő postaláda. Mindenkit hívni fogok amint időm engedi.
Fura, nem valami logikus, úgy emlékeztem, hogy a Lodgy/Dokker esetén is voltak ABS-esek, de akkor tévedtem. Akkor pl. a Duster is ABS-es, csak ez a kettő jeladós?
De ha jól olvasom a korábbi hozzászólásait, akkor neki Sanderoja van, szóval akkor már tuti ABS-es.
Igen Sandero Arctic lesz, csak kapjam már egyszer kézhez. Most tartok a 7.5 hónapnál a várakozásban. A hétre ígérték az átadást, utána minden hozzá kapott iratot átböngészek remélem kiderül az igazság.
Sziasztok. Egy kérdésem lenne kerékcsavar ügyben. A lemezfelniből a gyári kerékcsavar 19mm hosszan ér ki a felni felfekvő síkjából, alufelninél ez a méret 17mm. Kell az alufelnihez a 2mm különbség miatt hosszabb csavar, vagy megfelelőek a gyári csavarok?
No, gyerekek, a mai esti mese kérdése, vajh melyik autóval fogsz hamarabb megállni, ha vizes az útburkolat - aki még jól is tippel, kitalálhatja, melyik az enyém!
A Logan nem presztízsautó: egyszerűen feleslegesnek tartok ugyan azokért az alkatrészekért 2-3x annyi pénzt költeni.
Ezen minidg jót mosolygok, hiszen a kerekek nem egy tengelyen vannak, hanem elöl például két féltengely végén
Jó mind1, értsd úgy ahogy kell!
Ha ezen a filozófiai vonalon haladunk tovább akkor most az következik, hogy a sárhányó az a kerék, hiszen az hányja a sarat. A sárvédő sem jó, hiszen inkább sár ellen védőnek nevezném, mert nem a sarat védi. Azután következik, hogy a halászlé, az inkább hallé mert a halból főzik, és nem a halászból.
Megint kicsit örülök, hogy a rendelésnél kértem pótkereket. (akkor még 15E volt) Találkoztam egy csavargó csavarral, aki belemászott a kerekembe. Defektjelző kigyulladt, de nem csipogott, csak világított. "Kiütöttem", mivel már játszott ilyet, és nem láttam laposnak egyiket se. Aztán a kopogást hallottam, mint amikor kavics van a gumiban. Meg is találtam, csak nem kavics volt, hanem egy 6-os csavar. elkezdtem kitekerni, már sziszegett is. Még jó hogy nem tegnap, mert volt egy 400Km-es etapom. (lehet közben szedtem)
Egy kérdésem lenne....en a Daciamat akufelnikkel kaptam. A potkerek viszont lemez.Ehez kulon kaptam egy szet csavart. Kovetkezik, az EN lemezfelnimhez kulon csavar kel.
Egy kérdésem lenne....en a Daciamat akufelnikkel kaptam. A potkerek viszont lemez.Ehez kulon kaptam egy szet csavart. Kovetkezik, az EN lemezfelnimhez kulon csavar kel.
Hali Iszybá!! Elméletileg a lemezfelninél más a csavar kúpossága, azért kell másik csavar hozzá. Üdv Nagya
[ Módosítva 2019 március 26 kedd - 06:25:22 ] A telefonoknak 2 nagy ellensége van: Gravitáció H2O
Az új Dokkeremet 2018 novemberében vettem át, a nyári gumikban nincs több 3 000 Km-nél. Vissza akartam őket cseréltetni, és felfúváskor az egyik gumiban elszakadt a drót, és sugárirányban végigrepedt. A Continental szerint szerelési hiba volt. Szerintük, ha szereléskor a gumi nem ugrik fel a peremre akkor a peremben levő drót megnyúlik. ....Hát láttam már gumicserét, kicsit "sántának" érzem ezt a magyarázatot.
A vége valószínűleg az lesz, hogy vennem kell egy gumit, de azért még megnézném milyen lehetőségek vannak. Valakinek ötlete?
Egyre több gond van a Continentallal. Gumiabroncs és vezérműszíjak terén is. REKLÁM BETILTVA Aki szeretne továbbra is megtalál MUNKAIDŐBEN itt a klubbon PÜ-ben (adatlapomon Privát üzenet) vagy Messenger-en: Krogergo Medianav Loganos,minden esetben kérek telefonszámot is, írásban nem tudok válaszolni mert tele a PÜ kimenő postaláda. Mindenkit hívni fogok amint időm engedi.
Az új Dokkeremet 2018 novemberében vettem át, a nyári gumikban nincs több 3 000 Km-nél. Vissza akartam őket cseréltetni, és felfúváskor az egyik gumiban elszakadt a drót, és sugárirányban végigrepedt. A Continental szerint szerelési hiba volt. Szerintük, ha szereléskor a gumi nem ugrik fel a peremre akkor a peremben levő drót megnyúlik. ....Hát láttam már gumicserét, kicsit "sántának" érzem ezt a magyarázatot.
A vége valószínűleg az lesz, hogy vennem kell egy gumit, de azért még megnézném milyen lehetőségek vannak. Valakinek ötlete?
Hali!! Én eladtam a continental ecocontact nyári gumikat (205/55-16), és vettem helyette Nexen 4season gumikat. Klikk! Nagyon nyilatkozni nemtok róla, mert 400km van benne, tesztek alapján gyóleszaz. Üdv Nagya A telefonoknak 2 nagy ellensége van: Gravitáció H2O
Hali!! Én eladtam a continental ecocontact nyári gumikat (205/55-16), és vettem helyette Nexen 4season gumikat. Klikk! Nagyon nyilatkozni nemtok róla, mert 400km van benne, tesztek alapján gyóleszaz. Üdv Nagya
Köszi, de én nem akarok 4 évszakos gumit venni, mert már van téli. A történet egyébként számomra kedvező fordulatot vett, mert a gumis aki cserélte azt mondta vesz nekem egy gumit, dacára annak, hogy nem ő volt a hunyó. Ráadásul ott voltam, láttam amikor csinálta, és láttam volna, ha valahol túlságosan megfeszíti a peremet. Szerintem egyébként pajszerral nem is lehet akkora erőt kifejteni, hogy a peremben levő drótot túlterheld.
Egyelőre maradnak a Continental gumik, ebből az egyszeri esetből még nem lehet végleges következtetést levonni, de a hozzáállásukat megjegyzem. Az, hogy a gumi nem gyári hibás, hanem a szerelés nem volt szakszerű, úgy állapították meg, hogy a jegyzőkönyv Pesten készült, a rossz gumi meg Csornán volt.
Én Matador MP 47-et vettem. Kényelmes jó guminak tűnik. Ami feltűnt hogy a keresztmetszete "legörbített" nem olyan sarkos, a nyomvályúkat jobban tűri. Mintázata is kellően gyors. Jó nem prémium, ez volt most.
Ezt a ,,legörbítést" annyira túlzásba viszik egyes gyártók, hogy a 185 széles gumiból jó ha 165 az aszfalton van. A fogyasztásnak biztos jót tesz, másnak nem. REKLÁM BETILTVA Aki szeretne továbbra is megtalál MUNKAIDŐBEN itt a klubbon PÜ-ben (adatlapomon Privát üzenet) vagy Messenger-en: Krogergo Medianav Loganos,minden esetben kérek telefonszámot is, írásban nem tudok válaszolni mert tele a PÜ kimenő postaláda. Mindenkit hívni fogok amint időm engedi.
Sziasztok! Logan MCV II (2018-as) felniméret: 6Jx15 4x100 ET40 CB60. Megane- é ET43. Problémamentesen használhatom a Megane felnit az MCV-n vagy ne mókoljak ilyennel? Családi kocsi, ha bármiben is problémát okozna a váltás, nem ugrok bele. Köszi előre is.
Gabesz Dacia Logan MCV 2 1.0 Arctic (2018/06) 4,9-5,2 l/100 km nyáron, télen +1 l . Dacia Sandero 2 1.0 Arctic (2020/02) -.- l/100 km nyáron, télen 5,4 l/100 km
Hja eléggé érdekes, hogy a tavalyi majdnemgyőztes Nexen itt a tökutolsó, meg az zavar, hogy semmilyen mérési adat nincs.....így eléggé subjektív a teszt. Üdv Nagya A telefonoknak 2 nagy ellensége van: Gravitáció H2O
Nagya21 írta ... a tavalyi majdnemgyőztes Nexen itt a tökutolsó,
Tényleg fura. És tavaly ugyanez a méret lett tesztelve? Mert ha jól tudom, akkor meglepő eltérések voltak ugyanazon mintázatú abroncsok között mérettől függően, hogy egy bizonyos méreten optimális a profil, de lehet, hogy egy másik méretkombinációban már nem annyira nyerő.
De a pontozás/rangsorolás is érdekes, mert ha megnézzük a most majdnemgyőztes Fuldát, akkor az utolsó Nexenhez képest szinte csak a téli kategóriában tényleg jobb, vízen és szárazon a Nexennel fej-fej mellet van.
Sziasztok! Hamarosan megjön az új MCV-m és nyári gumival adják. A márkaszervízben Barum téli gumit ajánlottak. Erről mi a véleményetek/
tapasztalatotok?
Válaszokat előre is köszönöm.
Én is azt hittem, mert mindenki agyon dícsérte a fórumokon. Közép kategóriában lehet, hogy a jobbak közé tartozik, de a tökéletestől ez (számomra) messze van. Annak ellenére, hogy szinte zord tél nem is volt, még is elég gyatrán viselkedett a Sandero-n. Nem állatkodásra kell gondolni, hanem lakott területen, mellékutcákban, ahol más esetekben 3.-ban lazán lehet manőverezni, itt már villogott a menetstabilizáló ikonja. Ott is, ahol a Lodgy a Continental TS860-al meg se nyekkent. Nyári gumis időszakban a Sandero a Michelin nyári gumijával nagyon stabil, így kizárásos alapon csak is a Barummal lehet a gond. Úgy, hogy megy is a háztól, a héten lett meg hozzá a Michelin Alpin6. Aztán majd kiderül milyen lesz. Az Alpin4 nekem anno nagyon bevált, pedig a csaló német tesztelők mindig lehúzták. Az Alpin5-el pedig sógor a vezetéstechnikai pályán sokkal jobb eredményt ért el, mint a középkategóriás gumikkal, de ,,prémium" autókkal a kollégái. REKLÁM BETILTVA Aki szeretne továbbra is megtalál MUNKAIDŐBEN itt a klubbon PÜ-ben (adatlapomon Privát üzenet) vagy Messenger-en: Krogergo Medianav Loganos,minden esetben kérek telefonszámot is, írásban nem tudok válaszolni mert tele a PÜ kimenő postaláda. Mindenkit hívni fogok amint időm engedi.
Rögtön lenne egy kérdésem. Van-e köztetek aki kipróbálta a Dustert, a 215/65x16-os gumival és a 215/60x17-el is. Esetleg a 225/55x17-mérettel?
Igazából az érdekel, hogy az alacsonyabb abroncs mennyire vágja agyon a komfortérzetet, valamint mennyi plusszt hoz stabilitásban.