Nah tuti nincs pollenszűrőm ,mert mai nap elkezdtem használni 4 es fo kozatban a ventit, és durva sok levéldarabka,meg virágdarabka jött ki! Ez elég durva szerintem, ilyen még a ladában sem volt, hogy ekkora darabkák jönnek ki! Akkor a pollenszűrö megoldja? de akkor a szűrőt elég sűrűn kell tisztítani nem? Mert kb fél maroknyi szemét jött ki a szellőzőkből, igaz most virágzanak a fák,így elég sok van most.
Ezért kell a motorháztetőt kinyitni és az ablaktörlő mechanika felett a műanyag burkolatot levenni pl. szúnyoghálóval leszigetelni így nem jön be a szemét középen a lyukon ahonnan aztán a ventilátorba kerülne.
Azt szertném megtudni hogy hol tudom beállítani hogy az ablaktörlő hol kapcsoljon ki. Nekem most úgy műxik hogy töröl egyet aztán teljesen lemegy,majd kb 2centit visszaugrik és úgy áll meg.Gondolom későn szakítja meg az ablaktörlő motor működését ez engem zavar és hülyén is néz ki az autón. Mi a megoldás?
Azt szertném megtudni hogy hol tudom beállítani hogy az ablaktörlő hol kapcsoljon ki. Nekem most úgy műxik hogy töröl egyet aztán teljesen lemegy,majd kb 2centit visszaugrik és úgy áll meg.Gondolom későn szakítja meg az ablaktörlő motor működését ez engem zavar és hülyén is néz ki az autón. Mi a megoldás?
Bocs,akkor lehet hülyén írtam le.Tehát ha bekapcsolom az ablaktörlőt pl szakaszosra akkor töröl egyet.Utána ugye megáll,de nem teljesen lent alaphelyzetben áll meg hanem egy pillanatra elindul felfele mintha mégegyet törölni akarni és kb az alap helyzettől felfele 2 centire áll meg.Ekkor hallom hogy kattanik a kapcsolója.Magyarul későn áll meg.Nem pont akkor amikor leért,hanem mintha újra tenni akakrna egy kört,és ezután kapcsol ki.Így ha nincs használva az ablaktörlő akkor a lapátok kb 2 centivel feljebb állnak mint kéne.Ezen kéne nekem valahogy állítani,mert azóta csinálja ezt amióta ablaktörlő motor lett cserélve.
Nem lehet állítani! Szerintem nem belevalót vettél (hanem ClioII-ét), vagy már egy eléggé kopott darabot. A motor egybe van építve a fogaskerekes áttétellel. Annak az oldalába pedig vannak beépítve az érzékelők. REKLÁM BETILTVA Aki szeretne továbbra is megtalál MUNKAIDŐBEN itt a klubbon PÜ-ben (adatlapomon Privát üzenet) vagy Messenger-en: Krogergo Medianav Loganos,minden esetben kérek telefonszámot is, írásban nem tudok válaszolni mert tele a PÜ kimenő postaláda. Mindenkit hívni fogok amint időm engedi.
Lehet állitani, de a motorról tengelyéről kel levenni a mozgatókart, és úgy kell felrakni, hogy megálláskor lefelémeneti holtponton álljon meg! Mond meg ami kikívánkozik belőled, nehogy belebetegedj! Én is ezt teszem, már amikor merem.
Regisztrált: 2009 augusztus 09 vasárnap - 15:29:45
Üzenetek: 77
Willmennél van a pont! Egyik ismerősőm Fiatja akkor járt így, mikor ráindított a lefagyott lapátokra, és a mozgatókar elmozdult a motor tengelyén. Csak helyes összeszerelés kérdése. MCV 1.4 MPI, Lodgy SCe100
Regisztrált: 2007 augusztus 05 vasárnap - 13:38:58
Üzenetek: 115
Szerintem Gergőnél van a pont.Nekem is produkál az ablaktörlő valami hasonlót,sőt,néha kétszer is töröl szakaszos módban.Eredeti a törlőmotor,tehát kopás lehet.Főleg hidegebb időben tapasztalom,dehát nálam kicsit összefolynak az évszakok.Mondjuk a régi T-modell utód autómon a 20 éves motor soha nem tett ilyet.
Dávid ha tudnád hogy müxik akkor nem szólaltál volna meg! Bocs! Mond meg ami kikívánkozik belőled, nehogy belebetegedj! Én is ezt teszem, már amikor merem.
Regisztrált: 2007 augusztus 05 vasárnap - 13:38:58
Üzenetek: 115
Willmenn! Némi sejtésem van a működéséről,egy-kettőt már láttam is.Azt gondoltam, hogy aki beszerelte,figyelt arra,amit Te is írtál.Nem tudom más hogy van ezzel,de nekem az első balsiker óta evidens,hogy először a motort állítom alaphelyzetbe,aztán teszem fel a mozgatókart.És úgy jó kell legyen! Azért adtam Gergőnek a pontot,mert nálam nem ment lefagyott ablakon a törlő,és a nagyobb havat is kézzel szoktam leszedni, ennek ellenére teszi velem,amit írtam.Adok egy pontot Neked is, mert Te is igazat szólsz.Csak máshogy. Őszi talin egy Lövenbrau mellett megbeszéljük.
Üdv Mesterek. A 1.5éves Sanderomban a vezető oldali textil szőnyeg hihetetlen módon szétment. Az lenne a kérdésem, h hol érdemes venni ahol emberi áron van és normális minőségű is? Lehetőleg Bp-n és közelében. A segítséget előre is köszönöm!
Üdv Mesterek. A 1.5éves Sanderomban a vezető oldali textil szőnyeg hihetetlen módon szétment. Az lenne a kérdésem, h hol érdemes venni ahol emberi áron van és normális minőségű is? Lehetőleg Bp-n és közelében. A segítséget előre is köszönöm!
Érdemes minőségi szőnyeget venni, én itt venném a helyedben: Autószőnyeg
Húst a hentesnél, kenyeret a péknél , ami Dacia azt pedig Klikk! Komplett 4db-os gyári garnitúra 5000Ft. Hívj vagy írj, és megbeszéljük a részleteket ha érdekel. REKLÁM BETILTVA Aki szeretne továbbra is megtalál MUNKAIDŐBEN itt a klubbon PÜ-ben (adatlapomon Privát üzenet) vagy Messenger-en: Krogergo Medianav Loganos,minden esetben kérek telefonszámot is, írásban nem tudok válaszolni mert tele a PÜ kimenő postaláda. Mindenkit hívni fogok amint időm engedi.
Azt szeretném megtudni,hogy a biztonsági öveket mivel lehet tisztítani.Az alső övek elég nehézkesen csúsznak vissza a helyükre,gondolom a rárakódott ragacsos trutymó lehet az oka.
Azt szeretném megtudni,hogy a biztonsági öveket mivel lehet tisztítani.Az alső övek elég nehézkesen csúsznak vissza a helyükre,gondolom a rárakódott ragacsos trutymó lehet az oka.
A legegyszerűbb, sok autókozmetikában is így csinálják. A ,,B" oszlop aljánál kicsavarod a biztonsági öv tartócsavarját. Így felül jó hosszúra ki tudod húzni, majd tegyél rá egy erős csipeszt, hogy ne húzza vissza. Így kilóg az autóból. Egyszerűen odamész egy szivaccsal, és egy vödör langyos, mosószeres-folttisztítós vízzel. Beáztatod, megsikálod, majd fontos!!!!! egy másik vödör tiszta vízben kiöblíted. Száraz ruhával áttörlöd, és visszateszed az utastérbe. Ha ráér, akkor hagyod úgy megszáradni, és csak másnap szereled össze. Ha sürgős, akkor hajszárítóval meg tudod szárítani. De vigyázz, nehogy túlmelegítsd, mert károsodik. Ami fontos, hogy nedvesen nehogy feltekertesd a helyére, mert berohad. Így már fehér inggel is beülhetsz abba nyom nélkül, amit eddig pl. munkásruhában használtál (persze az ülés is tiszta legyen ) REKLÁM BETILTVA Aki szeretne továbbra is megtalál MUNKAIDŐBEN itt a klubbon PÜ-ben (adatlapomon Privát üzenet) vagy Messenger-en: Krogergo Medianav Loganos,minden esetben kérek telefonszámot is, írásban nem tudok válaszolni mert tele a PÜ kimenő postaláda. Mindenkit hívni fogok amint időm engedi.
Üdv! Ha valaki tudna segíteni, azt megköszönném.A loganom szakállrészén a hőmérsékletszabályzó megvilágítás kontakthibás, de nem találom hogyan kell levenni a burkolatot. Előre is köszi
Üdv! Ha valaki tudna segíteni, azt megköszönném.A loganom szakállrészén a hőmérsékletszabályzó megvilágítás kontakthibás, de nem találom hogyan kell levenni a burkolatot. Előre is köszi
Itt a segítség hozzá : Klikk! "Az autózás kaland."
Ma egy rázósabb úton közlekedtem, (van elég, szerencsére) és arra lettem figyelmes, hogy iszonyúan zörög a műszerfal. El kezdtem tapizni, és ha annál a rácsnál nyomkodtam, ahonnan a levegő jön a szélvédőre, minden zaj megszűnt. Piszkált-e már valaki ilyet közületek? Jól jönne egy-két tanács, hogy csak annyira barmoljam szét, amennyire muszáj. Előre is köszönöm!
Komolyra fordítva. Nem fogod megúszni komplett műszerfal leszedés nélkül. (otthon lazán meg tudod oldani) 2 dolog lehetséges: -1: A középső szellőzőrendszer ez alatt a rész alatt van. Vagy kilazult, vagy a tetejéről lekopott a szigetelésnek szánt szivacs, és belever a műszerfalba. -2: Innen ágaznak le oldalirányban a szellőző csövek, amik a műszerfal szélein lévő szellőző rostélyokhoz mennek. Az illesztésnél, vagy a csövek csavaros rögzítésénél lötyöghet.
Anyagi ráfordítást nem nagyon igényel (úgy is van otthon mindenkinél szivacs, rongy, hungarocel stb). Munkaidőre viszont szánj rá min. 5 órát. Meg ha már úgy is szétszedted, húz utána minden csavarnak, az antenna kábelt rögzítsd le jobban, stb. REKLÁM BETILTVA Aki szeretne továbbra is megtalál MUNKAIDŐBEN itt a klubbon PÜ-ben (adatlapomon Privát üzenet) vagy Messenger-en: Krogergo Medianav Loganos,minden esetben kérek telefonszámot is, írásban nem tudok válaszolni mert tele a PÜ kimenő postaláda. Mindenkit hívni fogok amint időm engedi.
Üdv Mesterek! Egy gyors kérdés: Hogy lehet leszedni az ajtókárpitokat Sanderon? Mert le kéne kábelezni a csipogóknak és úgy lenne a leg egyszerűbb. Ahogy néztem az első két ajtóba van 1-1 csavar de utána semmi. Ráadásul ilyen kátrányos cuccal körbe is van ragasztva. A Segítséget előre is köszönöm!
Ha valaki még egyszer panaszkodni mer a Dacia anyagminőségére, kényelmére, zörejekre, ajánlom figyelmébe a régi Suzuki Swit Van-t (2 üléses teherautó változat). Ma volt szerencsém közel 700km-t száguldani egy ilyennel. Halláskárosodott lettem, először csak fájt, később már nem éreztem a lábam-derekam-
hátam. Mikor este visszaültem az ütött-kopott Loganomba, luxusautónak tűnt REKLÁM BETILTVA Aki szeretne továbbra is megtalál MUNKAIDŐBEN itt a klubbon PÜ-ben (adatlapomon Privát üzenet) vagy Messenger-en: Krogergo Medianav Loganos,minden esetben kérek telefonszámot is, írásban nem tudok válaszolni mert tele a PÜ kimenő postaláda. Mindenkit hívni fogok amint időm engedi.
Deréktámasz javítás lehetséges, ha igen akkor hogyan? Épp most hallottam egy erős pattanást, majd beesett a deréktámasz az ülésben? Ha valaki járt már így segítsen! Köszi!
Igen javítható! A bovdenes egység komplett cseréjével. Nekem van itthon ha gondolod, és be is szerelem. Kompletten 10ezerFt
Ha valaki utólag szeretne gerinctámaszt, mert nincs az autójában, azt is meg tudom oldani. Gyári alkatrészekkel (mechanika, külső tekerő/állító, stb.). Úgy fog kinézni/működni mint a gyári. 15000Ft REKLÁM BETILTVA Aki szeretne továbbra is megtalál MUNKAIDŐBEN itt a klubbon PÜ-ben (adatlapomon Privát üzenet) vagy Messenger-en: Krogergo Medianav Loganos,minden esetben kérek telefonszámot is, írásban nem tudok válaszolni mert tele a PÜ kimenő postaláda. Mindenkit hívni fogok amint időm engedi.
Üdv Mesterek! Egy gyors kérdés: Hogy lehet leszedni az ajtókárpitokat Sanderon? Mert le kéne kábelezni a csipogóknak és úgy lenne a leg egyszerűbb. Ahogy néztem az első két ajtóba van 1-1 csavar de utána semmi. Ráadásul ilyen kátrányos cuccal körbe is van ragasztva. A Segítséget előre is köszönöm!
Szia megkapot itt is ha gondolod igaz ez itt loganrol van szo de nem nagy a kulonbseg Klikk!
Igen javítható! A bovdenes egység komplett cseréjével. Nekem van itthon ha gondolod, és be is szerelem. Kompletten 10ezerFt
Ha valaki utólag szeretne gerinctámaszt, mert nincs az autójában, azt is meg tudom oldani. Gyári alkatrészekkel (mechanika, külső tekerő/állító, stb.). Úgy fog kinézni/működni mint a gyári. 15000Ft
Regisztrált: 2005 szeptember 15 csütörtök - 11:24:35
Üzenetek: 268
Légféknek köszönhatően. Meg és beszerelésre került a kartámasz a kocsimba. Nagyon jól néz ki és nagyon jól van kialakítva az alap. Egyátalán nem zavarja a hátsó elektromos ablakemelő használatát. Köszönöm neki még egyszer! koroland
Van egy gondom, MPI motoros MCV-m van. Egyszer már felvetettem a problémát, de olyan válaszok érkeztek, hogy az ilyen autóban nincs elektromos fűtés-rásegítő. Hideg időben viszont, ha feltekerem a fűtést maximumra, és úgy indulok el, egy jó darabig égett papírszag terjeng az autóban. És egyre inkább erősödik a szag. Hol lehet megnézni azt az elektromos fűtést, hogy benne van-e vagy sem? Persze anélkül, hogy nagy szétszerelésbe kezdjek...
Hogy ne legyen füstszag, induláskor csak félig tekerem fel a fűtést. Amikor a víz hőmérséklet-jelzőjén már van két csík, akkor tekerem feljebb, és akkor nincs szag.