Kectam Basic nem ülésfűtésre gondolt. Hanem a műszerfal alatti szellőzőrendszerbe integrált elektromos rásegítésűre.
Nem kell buherálni, megvan a helye, simán beépíthető. Viszont az alapkivitel 75A-s generátora és az akkumulátorod nem biztos, hogy örülni fog neki. REKLÁM BETILTVA Aki szeretne továbbra is megtalál MUNKAIDŐBEN itt a klubbon PÜ-ben (adatlapomon Privát üzenet) vagy Messenger-en: Krogergo Medianav Loganos,minden esetben kérek telefonszámot is, írásban nem tudok válaszolni mert tele a PÜ kimenő postaláda. Mindenkit hívni fogok amint időm engedi.
[quote] Meglepném magam karácsonyra egy méretpontos gumiszönyeg szettel.
DOLMAR! Ez már Karira nemigen jön meg. Én a Riderauto. hu-n rendeltem meg, 3 cm. magas pereme van, és szerintem jobb, mint a gyári, mert a magas peremen kívül strapabíróbb anyagból van, és a hátsók beljebb érnek az első ülések alá.
Élj úgy, hogy ha lepereg elõtted az életed filmje, érdemes legyen végignézni!
Gumiszőnyeg szett? Hümmm. Nekem pl. olyan "hótálcák" vannak benn, amiket anno még a "lengyelpiacon" vettem az 1500-as ladámba az oroszoktól . No, az aztán tényleg tartja a havat, latyakot, vizet egyaránt. Kb. 4 mm vastag és 4 centis pereme van. Ja, és van hozzá felpatentolható rész is, ami a pedálok alá csúszik be. Nos ezek vannak elől, hátra pedig az OBI-Praktiker-Tesco stb által kínált "univerzális" gumiszőnyegek ELSŐ! darabjait raktam . Ezek beérnek rendesen az ülések alá is. Plusz a "kardánalagútra" ráterítettem egy a fenti univerzálisok hátsó szőnyegét is, így nem a gyári padló lesz latyakos, amikor az aprók végigszambáznak a kocsin
Gumiszőnyeg szett? Hümmm. Nekem pl. olyan "hótálcák" vannak benn, amiket anno még a "lengyelpiacon" vettem az 1500-as ladámba az oroszoktól . No, az aztán tényleg tartja a havat, latyakot, vizet egyaránt. Kb. 4 mm vastag és 4 centis pereme van. Ja, és van hozzá felpatentolható rész is, ami a pedálok alá csúszik be. Nos ezek vannak elől, hátra pedig az OBI-Praktiker-Tesco stb által kínált "univerzális" gumiszőnyegek ELSŐ! darabjait raktam . Ezek beérnek rendesen az ülések alá is. Plusz a "kardánalagútra" ráterítettem egy a fenti univerzálisok hátsó szőnyegét is, így nem a gyári padló lesz latyakos, amikor az aprók végigszambáznak a kocsin
A hátsó rész nekem is teljesen hasonlóan van megoldva, csak pluszként alatta vannak még a gyári hátsó darabok.
Kectam Basic nem ülésfűtésre gondolt. Hanem a műszerfal alatti szellőzőrendszerbe integrált elektromos rásegítésűre.
Nem kell buherálni, megvan a helye, simán beépíthető. Viszont az alapkivitel 75A-s generátora és az akkumulátorod nem biztos, hogy örülni fog neki.
Deceballusnak is:
Ott van a képen a jobb oldalon lent. Ha beülsz az autódba, bal oldalon keresd meg a csatlakozóját a középkonzolon. Ha látsz ilyet, akkor van benne. Áramfelvétele 1500W.
Azért 1500W az 12V-on 125A. Ahhoz már 16mm2 kersztmetszetű kábel kell minimum. Ha látsz ilyen vastag kábelt akkor van, ha nem, akkor nincs! Mond meg ami kikívánkozik belőled, nehogy belebetegedj! Én is ezt teszem, már amikor merem.
Én is hasonlót számolgattam, csak nem 12 hanem 13.6V-al. De akkor is sok az Amper igény. Főleg, hogy a jobban felszerelt benzinesekben is csak 98A-os a generátor. A fapadosban pedig csak 75. Ha ráérek megnézek a műhelyben egyet, valóban 1500W-ot fogyaszt e, és milyen kábelek csatlakoznak rá. Ha jól emlékszem több saruja van, tehát pár adott fokozatban szabályozható. REKLÁM BETILTVA Aki szeretne továbbra is megtalál MUNKAIDŐBEN itt a klubbon PÜ-ben (adatlapomon Privát üzenet) vagy Messenger-en: Krogergo Medianav Loganos,minden esetben kérek telefonszámot is, írásban nem tudok válaszolni mert tele a PÜ kimenő postaláda. Mindenkit hívni fogok amint időm engedi.
Nem csak MCV-ben. Az összes dci és 16V-s Daciában.
Ma megnéztem egy ilyen fűtő panelt. 12V-on 900W-os Valeo Made in Germany 12 Volts CTP J77 900W J77 F667211Z-C 06T131 MO573 feliratok találhatóak rajta. A csatlakozójában 5 saru van. Kábelköteget és kapcsolási rajzot még nem néztem, hogy mi szabályozza. REKLÁM BETILTVA Aki szeretne továbbra is megtalál MUNKAIDŐBEN itt a klubbon PÜ-ben (adatlapomon Privát üzenet) vagy Messenger-en: Krogergo Medianav Loganos,minden esetben kérek telefonszámot is, írásban nem tudok válaszolni mert tele a PÜ kimenő postaláda. Mindenkit hívni fogok amint időm engedi.
Ma megnéztem egy ilyen fűtő panelt. 12V-on 900W-os Valeo Made in Germany 12 Volts CTP J77 900W J77 F667211Z-C 06T131 MO573 feliratok találhatóak rajta. A csatlakozójában 5 saru van. Kábelköteget és kapcsolási rajzot még nem néztem, hogy mi szabályozza.
Hm, 900W? A gyári adatbázis 1500-at ír! Lehet hogy van kétféle, nem is néztem. Papíron Deceballus 1.6 MPI autójában nincs...
Ez elég érdekes teszt... Renault Koleos 2.0 dCi, 18 perc, mi? Van benne kiegészítő fűtés, pár perc és jön a meleg... Na meg hogy teszteltek, beindították és hagyták alapjáraton keteygni, amíg el nem érte a 22C-ot? Nagyon életszerű szituáció.
Ha elindultak volna vele, akkor a Sandero is hamarabb nyomta volna a meleget mint 10 perc! Logan 2.0BLOGolok
Teljesen szubjektív,mintaértékű adatokat nélkülöző "tesztek"mennek.Marketing az egész.És ez szomorú....Ezzel az erővel a hallottam a szomszédom barátjától adatok is hitelesek Isten nagyon kedvelheti az idiótákat...Másképp mért teremtett volna belőlük ilyen sokat? o
Búék mindenkinek!Már egy ideje foglalkoztat,most megkérdem: ilyen rásegítő fűtést nem lehet összetákolni egy megomlott ülésfűtés-szálból? Vagy máshonnan származó hőellenállásból,amit aztán a szivargyújtóról lehetne működtetni? Nekem igazából csak azért kellene,mert gyakori a -20,-25 fokos hideg és belülről fagy be a szélvédőm.Tehát összeraknék egy ruhaszárító-
féleséget,amit a légbeömlőre telepítenék.Elképzelhető?
Mióta kemény mínuszok vannak, én hosszabbítóval 230V-os hősugárzóval fűtöm fel indulás előtt az utasteret. 15 perc alatt olyan hőmérsékletű lesz, hogy a 9 hónapos fiam is be tudom ültetni kabát nélkül, és én is tudok kényelmesen pólóban/pulóverben vezetni. REKLÁM BETILTVA Aki szeretne továbbra is megtalál MUNKAIDŐBEN itt a klubbon PÜ-ben (adatlapomon Privát üzenet) vagy Messenger-en: Krogergo Medianav Loganos,minden esetben kérek telefonszámot is, írásban nem tudok válaszolni mert tele a PÜ kimenő postaláda. Mindenkit hívni fogok amint időm engedi.
lehet, hogy a benzinesbe egy kisebbet is elegnek taltak, ami teljesen logikus is lenne. Sot, egyenesen meglep, mert nem gondoltam volna hogy ezen a szinten is lehet talalkozni ezzel a fontos extraval benzines kocsi eseteben. Ha vennek egy 1.6 16 V Dustrt akkor abban is lenne ilyen elvileg?
Valószínűleg lenne, mert a többi 16V-s Daciában is van. Amit én írtam, hogy 900W-os, az a korábbi Dci-mben volt. REKLÁM BETILTVA Aki szeretne továbbra is megtalál MUNKAIDŐBEN itt a klubbon PÜ-ben (adatlapomon Privát üzenet) vagy Messenger-en: Krogergo Medianav Loganos,minden esetben kérek telefonszámot is, írásban nem tudok válaszolni mert tele a PÜ kimenő postaláda. Mindenkit hívni fogok amint időm engedi.
Én arrra lennék kivncsi, hogy vajon mire aktiválódik ez a beépített elektromos rásegítő fűtés? Valaki írta asszem korábban, hogy a fűtést kell hozzá "max" állásba tekerni, de a gépkönyvben egy betűt sem olvasni erről...
Én arrra lennék kivncsi, hogy vajon mire aktiválódik ez a beépített elektromos rásegítő fűtés? Valaki írta asszem korábban, hogy a fűtést kell hozzá "max" állásba tekerni, de a gépkönyvben egy betűt sem olvasni erről...
lehet, hogy a benzinesbe egy kisebbet is elegnek taltak, ami teljesen logikus is lenne. Sot, egyenesen meglep, mert nem gondoltam volna hogy ezen a szinten is lehet talalkozni ezzel a fontos extraval benzines kocsi eseteben. Ha vennek egy 1.6 16 V Dustrt akkor abban is lenne ilyen elvileg?
Így néz ki:
Ha jól vettem ki, akkor a középkonzolban van egy elektronikus termosztát hőmérsékletérzékelővel, és az szabályozza a kisegítő elektromos fűtés ki és bekapcsolását, összhangban a hűtővíz hőmérsékletével.
Két fokozatú és 900 W-os, elég komplikált vezérlése van. Még nem tudtam megnézni, hogy benne van-e az autóban vagy sem, mert nem lehet oda belátni csak esetleg ha befekszem a pedálok alá/elé. Ott pedig most elég nagy a kosz. Ahogy tapogatóztam, nem találtam semmiféle stekkert - ezek szerint lehet hogy nincs benne. De akkor honnan jön az égett szag?
Két fokozatú és 900 W-os, elég komplikált vezérlése van. Még nem tudtam megnézni, hogy benne van-e az autóban vagy sem, mert nem lehet oda belátni csak esetleg ha befekszem a pedálok alá/elé. Ott pedig most elég nagy a kosz. Ahogy tapogatóztam, nem találtam semmiféle stekkert - ezek szerint lehet hogy nincs benne. De akkor honnan jön az égett szag?
A középkonzolban nem találtam semmiféle termosztátot ami kapcsolhatná. De még csak egy kapcsolót sem, amit a terelőlapát üzemeltetne. Most már engem is marhára érdekel mi vezérli, utána fogok járni. A másik ami érdekes: A fűtőpanel 4 fokozatát akárhogyan kötöttem-kapcsolat össze órák hosszatt millió variációban, sehogyan sem tudtam vele kompletten 15-16A-nél többet felvetetni. Ez 14.1V-al számolva is csak 225W. Ráírva pedig 900W. Vagy úgy gondolták a gyárban, hogy 4x225W=900W ? Ezt nem illik így összeadni. Mértem a hőmérsékletét is: 102 foknál nem ment feljebb, kiszerelt asztalon lévő állapotban, hűtés nélkül. Amint viszont egy picit is tüdőből ráfújtam (ez semmi egy szellőző ventilátorhoz képest), 65-70 fokra csökkent vissza a hőmérséklete. És hosszú másodpercek kellettek fújás nélkül, mire visszamelegedett. Tehát hatása így a gyakorlatban észrevehetetlen lenne. Biztos én használtam rosszul, mert a DCI-ben valóban fűt, csak nem tudom hogy.
Deceballus fenntartom korábbi véleményem, ami szerint a te autódban nincs ilyen. Az egereknek pedig mond meg, hogy ne a szellőzőrendszeredben füvezzenek Egyrészt füstszag lesz, másrészt hallucinációt okoz Amúgy sajnos a helyére nem látni be, és kitapogatni is elég macerás. Ott ugyanis már egy függőleges fém merevítő megy fel a padlólemeztől a műszerfal alatt húzódó vascsőből lévő keresztmerevítő rendszerbe. A szellőzőventilátor fokozat ellenállásától (ami még jól látható és hozzáférhető) lejebb, és az autó hátulja (azaz a váltókar) felé. Esetleg ha a szellőző box, és e közé a fémprofil közé (alulról-oldalról, a pedálok felől) egy műanyag vonalzót bedugsz, azzal ki lehet tapogatni. Ha akad, akkor annak a stekkerében és kábelkötegében. REKLÁM BETILTVA Aki szeretne továbbra is megtalál MUNKAIDŐBEN itt a klubbon PÜ-ben (adatlapomon Privát üzenet) vagy Messenger-en: Krogergo Medianav Loganos,minden esetben kérek telefonszámot is, írásban nem tudok válaszolni mert tele a PÜ kimenő postaláda. Mindenkit hívni fogok amint időm engedi.
A középkonzolban nem találtam semmiféle termosztátot ami kapcsolhatná. De még csak egy kapcsolót sem, amit a terelőlapát üzemeltetne. Most már engem is marhára érdekel mi vezérli, utána fogok járni.
Megnéztem. A helyzet tovább fokozódik....... Az ábrán látható 4-es ,,kütyü" , de még a 3-as sem látható. Semmi helye, nyoma, előkészítése, helye stb. nem látszik. Még az a darab műanyag sem, ahova a fenti ábrán a kettőt összekötő kábel van bepattintva. Viszont a fenti ábrán jól láthatóan nincs bennt ez a fűtő panel. Egybe fröccsöntve van a helye, közepén az öntési csonk maradvánnyal, úgy, ahogy a valóságban is kinéz. Ez a kép jobb alsó sarkánál lévő hosszukás, ,,izé"
Erős a gyanúm, hogy ennek az ábrának semmi köze a Daciához! Véletlen nem egy benzines, digitális klímás ClioIII vagy Modus-ról van az ábra? Ugyanis a 4-es valóban egy hőszenzor lehet. Aminek jelét a hűtővíz, és a belső radiátor nem befolyásolja. Ugyanis a klíma belső hőcserélője után, de a fűtés radiátor (vizes) előtt van. Így amit levegőt a szellőző ventilátor rányom a szenzorra, az vagy a kinti vagy a belső visszakeringetett levegő lehet, ami a klíma hőcserélőn is keresztül megy. Tudom így leírva bonyolult. Viszont az egészet kézben tartva, forgatva, élőben egyszerűbb, jobban látható. REKLÁM BETILTVA Aki szeretne továbbra is megtalál MUNKAIDŐBEN itt a klubbon PÜ-ben (adatlapomon Privát üzenet) vagy Messenger-en: Krogergo Medianav Loganos,minden esetben kérek telefonszámot is, írásban nem tudok válaszolni mert tele a PÜ kimenő postaláda. Mindenkit hívni fogok amint időm engedi.
Ki tud olcsón felső polcot? Szívesen segítek neked banki ügyekben, ha írsz vagy hívsz, mert bankban dolgozok. kondorosiz@gmail.com Ha rám jelzel és kiírja a számot, akkor visszahívlak. Hívj bátran! 06 - 70 / 618 - 2474, -Email- " Gazdaságos és racionális választás, sznobizmus nélkül : Logan 1,5 dci Logan "
Ezen az oldalon: Klikk! látható a csatlakozó helye (az első fénykép), ha minden igaz, és egy kissé lennebb ott a bekötés vázlata, amit nem teljesen értek, mert nincs meg hogy mit jelentenek a számok. Állítólag két relé, egy 40 és egy 70 amperes kapcsolgatja a két fokozatot. Ahogy tapogatóztam, nincs olyan csatlakozó az autómban.
Megnéztem. A helyzet tovább fokozódik....... Az ábrán látható 4-es ,,kütyü" , de még a 3-as sem látható. Semmi helye, nyoma, előkészítése, helye stb. nem látszik. Még az a darab műanyag sem, ahova a fenti ábrán a kettőt összekötő kábel van bepattintva.
Erős a gyanúm, hogy ennek az ábrának semmi köze a Daciához! Véletlen nem egy benzines, digitális klímás ClioIII vagy Modus-ról van az ábra? Ugyanis a 4-es valóban egy hőszenzor lehet. Aminek jelét a hűtővíz, és a belső radiátor nem befolyásolja.
ezért szeretem a logant mert könnyű a kárpitokat a fürdőkádban tisztítani Klikk!Klikk! Hülyével ne állj le veszekedni, mert lehúz a szintjére, és megver a rutinjával Nem birkózok disznóval, mert mindketten szarosak leszünk és a rohadék még élvezi is! Ja és a /fekete/ BÁRÁNYok hallgatnaKlikk!
Azt 2db jó hosszú, 25-ös torx fejű csavar tartja. A csavar az alsó burkolattól a bajuszkapcsoló konzolon át megy a felső burkolatba. Az alsó burkolat műszerfal felőli végén van egy nagyobb pöcök, ami a műszerfalba akad be. Itt esetleg tud zörögni, tekerd be vásznas ragasztó szalaggal. A felső burkolaton vannak még fülek-kampók, amik az alsó burkolatba akadnak be. De itt csak akkor tud zörögni, ha szerelésnél letörte valaki. Tehát ezen a burkolaton más nem tud zörögni. Alatta esetleg a bajuszkapcsolók tartó konzolja, ha kilazult a csavarja (ehhez le kell szedni a légzsákot és a kormányt is). Vagy a rázkódástól a gyújtáskapcsoló vagy a bajuszkapcsolók valamelyikének a kábele és hozzá a műszerfalhoz. REKLÁM BETILTVA Aki szeretne továbbra is megtalál MUNKAIDŐBEN itt a klubbon PÜ-ben (adatlapomon Privát üzenet) vagy Messenger-en: Krogergo Medianav Loganos,minden esetben kérek telefonszámot is, írásban nem tudok válaszolni mert tele a PÜ kimenő postaláda. Mindenkit hívni fogok amint időm engedi.
lenne 1 dilemmam amit mar a belter topicba is betettem de ide is beirnam ,hatha nem lessz bunti.
szoval a szervizbol ajanlottak eredeti logan ulleshuzatot kb 12500 ft-ert ujonnan termeszetesen a problema csak az hogy az en loganom oldallegzsakos is de ezen a huzaton se hely kihagyva se matrica nincs tehat nem oldallegzsakosra valo .
bevalaljam megis ? szamit ez egyaltalan figyelembe veve a legzsak erejet ha nyillik? tanacsot valaki tudna adni esetleg ,remelem gyakorlati tapasztalata azert senkinek nincs a temaban.
Az oldallégzsákos autókhoz az általános"típusra" készült huzat csak akkor jó,ha a megfelelő helyen "kikönnyítették" a varráskor.Lévén amennyiben működésbe lép,és egy nem erre a célra kiképzett huzattal kerül szembe,szerintem a funkcióját sem tökéletesen látja el. Gyakorlati kipróbálásban még 'hálisten nem volt részem.... Isten nagyon kedvelheti az idiótákat...Másképp mért teremtett volna belőlük ilyen sokat? o
szoval a szervizbol ajanlottak eredeti logan ulleshuzatot kb 12500 ft-ert ujonnan termeszetesen a problema csak az hogy az en loganom oldallegzsakos is de ezen a huzaton se hely kihagyva se matrica nincs tehat nem oldallegzsakosra valo .
Ha eredeti az üléshuzat, a szalonban tudniuk kell, hogy jó ez oldallufis autóhoz! Ha más nem, küldj nekem egy cikkszámot, megpróbálom kideríteni. Tényleg, a 2008-as szedán Loganhoz már lehetett oldallégzsákot rendelni?
jaj bocsanat el felejtettem irni hogy ez ugye Erdelyben Van szoval eredeti a szalonbol de nem tudok ilyesmiket megkerdezni mert ez nem hivatalos ajanlat lenne , ertitek ugye. a cikkszamon gondoltam en is de nincs a csomagolasan ,sztem jottek olyan autok amihez adtak ilyet promoba es nem kerult fel ra aztan meg feketen probaljak eladni az ottaniak . Amugy az en szedanom a felig rancfelvart PHASE 1,5 nek hivom en ezeket asszem 2008-ban gyartottak csak mielott megjelent a phase 2 az igazi rancfelvart a lenyeg hogy igen a fullos prestige nek van 4 legzsakja vagyis oldalt is 2.
szikixxa Aradon ott van a üléshuzatos és nagyon profik
Klikk! Hülyével ne állj le veszekedni, mert lehúz a szintjére, és megver a rutinjával Nem birkózok disznóval, mert mindketten szarosak leszünk és a rohadék még élvezi is! Ja és a /fekete/ BÁRÁNYok hallgatnaKlikk!