Willmen volt ilyen nem régen de engem megnyugtat hogy garanciába cserélték Hülyével ne állj le veszekedni, mert lehúz a szintjére, és megver a rutinjával Nem birkózok disznóval, mert mindketten szarosak leszünk és a rohadék még élvezi is! Ja és a /fekete/ BÁRÁNYok hallgatnaKlikk!
Ma meghalt az akkumulátorom! Leálltam a ház elött, amikor megérkeztem Hajdúszoboszlóról. Amikor ki vittem a kocsit a garázsba még ne volt semmi gond. Amikor kint újra akartam indítani, csak a jól ismert krrrrr hang volt halható úgy, hogy még az óra is nullázodótt a müszerfalon. 6. éves nem csodálkozom, csak azon, hogy így. Elösször semmi jele, aztán meg " tényleg semmi " Volt másnak is lyen jelenség?
bati írta ...
Ebben az én autóm a győztes,fél év után megdöglött a gyári akku. Motrio került bele, 4. téli üzemen van túl.
Na akkor elkezdek en is sporolni az akksira. 5.5 eves most a gyari akksim. Kivancsi leszek. Ti neha-neha toltottetek rajuk csak ugy? En, ha minden korulmeny adott volt, felraktam a toltore egy-egy ejszakara, kb. felevente.
Tavaly télen én is azt hittem, hogy ennyi volt az aksinak, de rátöltöttem egyszer és most is mükszik. De szerintem idén már nem fogja kihúzni és lehet beszerezni egy újat. 6 éves lesz párnap múlva Szívünk zöld fehér e két szín mindennél többet ér. Talis képekFónagyságMezőkövesd Pincehely
Tavaly télen töltöttem/2 hetet állt/,meg amikor 2 hónap állásban gyengült le.Meg májusban múlt 1 éve csorgattam bele 1 evőkanálnyi deszt.vizet.Tudom gondozásmentes stb,de attól még ki lehet nyitni a cellákat a matrica óvatos lehúzása és kis ügyeskedés révén.Akkuviten is gondolkodom....A tavaly a volt taxim akksiját rendbe tette 1 év állás után most 1 éve újra dolgozik.....
Isten nagyon kedvelheti az idiótákat...Másképp mért teremtett volna belőlük ilyen sokat? o
csorgattam bele 1 evőkanálnyi deszt.vizet.Tudom gondozásmentes stb,de attól még ki lehet nyitni a cellákat a matrica óvatos lehúzása és kis ügyeskedés révén.Akkuviten is gondolkodom....A tavaly a volt taxim akksiját rendbe tette 1 év állás után most 1 éve újra dolgozik.....
Jól tetted! Sokan meglepődnek nálam, amikor mondom, hogy nem annyira gondozásmentes az az akku. Kinyitni valóban körülményes, de sok esetben már a cellák tetejét el sem éri a szint. Akár 0.5-1L desztvíz is belemegy a megfelelő szintig. (ebben az esetben jó, ha egy 24 órára töltővel ,,jól megküldi" az ember, csökkentve a szulfátosodást) Az Akkuvit (magyar termék, egy flakon ,,lötty") valóban csodákra képes. Véleményem szerint csak akkor van értelme, ha az akku teljesen kilehelte lelkét, nem képes az indításra. (és nem cellazárlat miatt, akkor semmi sem segít) REKLÁM BETILTVA Aki szeretne továbbra is megtalál MUNKAIDŐBEN itt a klubbon PÜ-ben (adatlapomon Privát üzenet) vagy Messenger-en: Krogergo Medianav Loganos,minden esetben kérek telefonszámot is, írásban nem tudok válaszolni mert tele a PÜ kimenő postaláda. Mindenkit hívni fogok amint időm engedi.
"Ti neha-neha toltottetek rajuk csak ugy? " Én sohasem töltöttem az aksit .Rábíztam a dolgot a generátorra.Egyébként még most sem KO. csak a műszer szerint 45% os . Fő a biztonság a télnek nem megyek neki egy gyenge aksival. Képeim
Én többször is ellenőriztem a cellák savszintjét, és azt rendben tartottam. Tölteni nem töltöttem rá sosem, mert miért is tettem volna? Minden rendben ment! 400km után úgy indult mihnt máskor. A következő inditáskor meg minden elektromosság eltünt a kijelzőkről is. Szerintem ez a vég. Én nem próbálom meg ezt akkuvittel meghosszabbitani. Azt mondják 4 év után az akkumulátor ajándék. Hát nyugodjék békében. Közelitőleg 5,5 év, nyugodjon békében! Mond meg ami kikívánkozik belőled, nehogy belebetegedj! Én is ezt teszem, már amikor merem.
akkor ti jó szériát fogtatok ki mert nekem az első 1.5 évet a második 2 évet birt ki Hülyével ne állj le veszekedni, mert lehúz a szintjére, és megver a rutinjával Nem birkózok disznóval, mert mindketten szarosak leszünk és a rohadék még élvezi is! Ja és a /fekete/ BÁRÁNYok hallgatnaKlikk!
ez így van Hülyével ne állj le veszekedni, mert lehúz a szintjére, és megver a rutinjával Nem birkózok disznóval, mert mindketten szarosak leszünk és a rohadék még élvezi is! Ja és a /fekete/ BÁRÁNYok hallgatnaKlikk!
Szerintem a leírásban nincs benne, hogy együtt kapcsolja a hátsóablak fűtéssel a tükör fűtést de azért bizonytalan vagyok. Szívünk zöld fehér e két szín mindennél többet ér. Talis képekFónagyságMezőkövesd Pincehely
Latom itt vitaztok az aksikon! Az enyem kb 2 ev es 1-2 honapig birta!(gyari) Szoval mikor eljart a garancia onnantol annyilett neki. Kivancsi lennek hogy azoknak akiknek 5-6 evig tartott mennyi km van a kocsijaba!.
Nekem is 97000 van benne 5,5év. Ja és egyik pillanatról a másikra. Semmi előjel! Mond meg ami kikívánkozik belőled, nehogy belebetegedj! Én is ezt teszem, már amikor merem.
Egy akku élettartamát nagyon sok minden befolyásolja.Az enyémet annó 1.4 MPI létére 70 Ao aksival adták ami gondolom a dizeleké lenne.Két akku közül valószínűleg az fogja hamarabb megadni magát amit mostohább körülmények között használtak.Tehát mindig kinn aludt és állandóan rövid utakat tettek meg vele.Emiatt sem az év sem a megtett kilométer sem jelent semmit.
Üdv a szakértőknek! Nem épp aksitéma, mint amennyire generátorral kapcsolatos a kérdésem. A minap tapasztaltam , hogy indítás után, amikor sok fogyasztó van bekapcsolva (világítás, hátsó ablakfűtés, fűtés) igencsak hangos csikorgó hangot hallat. Tudja e valaki , hogy mi okozza a problémát, és mi a gyógymód. csak ne azt mondjátok, hogy újat kell venni, mert igen borsosak az árak.
Ha valós adatok vannak az adatlapodon, akkor nem egész 40000km-nél tartasz. És ha Ambiance servokormány nélkül, akkor nem hosszbordás, hanem ékszíjad van. Csikorgó hang lehet attól, hogy megcsúszik a szíj. Vagy azért mert laza (ezét lehet feszíteni, a hosszbordás szíjasoké automata feszítős), vagy mert szennyeződött, olajos-zsíros lett. Legrosszabb esetben csapágyas a generátor. De annak folyamatosan lenne hangja, és jóval nagyobb futásteljesítménynél.
El
ső lépésben ellenőrizd a szíj feszességét, aztán fúj be e célra való csúszásgátló sprével. REKLÁM BETILTVA Aki szeretne továbbra is megtalál MUNKAIDŐBEN itt a klubbon PÜ-ben (adatlapomon Privát üzenet) vagy Messenger-en: Krogergo Medianav Loganos,minden esetben kérek telefonszámot is, írásban nem tudok válaszolni mert tele a PÜ kimenő postaláda. Mindenkit hívni fogok amint időm engedi.
60 ah-s az 1.4 MPI gyári akksija. Mennyi lehet egy ilyen újonnan, egy huszas kb, nem?
Ekkora akku nem kell bele,az én motrio akkum 50Ah 420A-es.Az 5. telet kezdi és még legalább 2-3 évig számítok a közreműködésére. 15 E Ft körül lehet találni jó akkumulátort,a drágább sem fog többet bírni. "Az autózás kaland."
Hülye kérdés: Bele szabad rakni a gyárinál kisebbet?
Simán! Persze ha gyárilag 60-as volt benne, akkor ne tegyünk bele 32-est. De érdekes ez a 60-as, meg 70-es Rombat akksi. A Logannal kb. egy kategóriában lévő 1.4-es, 1.6-os Renault-okba 54 Ah-ás akksik vannak. Ami számít, az indítóáram, ez biztosan kissebb egy Rombat/Motrio akksinál mint a Renault címkésnél. Nekem is Motrio van az autómban, 50 Ah-ás mint batinak és elégedett vagyok vele. Negyedik telét kezdi meg decemberben. Logan 2.0BLOGolok
Köszi a választ a generátoros kérdésemre, valóban 45000 km van a gépben, viszont hosszbordás szíj hajtja a generátort, és júniusban lett cserélve, lehet, hogy tényleg csak utána kell húzni.
csorgattam bele 1 evőkanálnyi deszt.vizet.Tudom gondozásmentes stb,de attól még ki lehet nyitni a cellákat a matrica óvatos lehúzása és kis ügyeskedés révén.Akkuviten is gondolkodom....A tavaly a volt taxim akksiját rendbe tette 1 év állás után most 1 éve újra dolgozik.....
Jól tetted! Sokan meglepődnek nálam, amikor mondom, hogy nem annyira gondozásmentes az az akku. Kinyitni valóban körülményes, de sok esetben már a cellák tetejét el sem éri a szint. Akár 0.5-1L desztvíz is belemegy a megfelelő szintig.
Délután gondozásmentes akkut gondoztam. A cellák nagyon szomjasak voltak,tényleg sokat kellett utántölteni.A következő évben biztos meghasalt volna. "Az autózás kaland."
Én 15700-ért vettem a 72Aóh akksit. Ja csak online megrendelés esetén. Az se baj ha személyesen veszed át! a szállitás 17000Ft kb. Klikk! Mond meg ami kikívánkozik belőled, nehogy belebetegedj! Én is ezt teszem, már amikor merem.
Nah az én aksim is tegnap meghalt 5 év 8 hónaposan! abban is 70ah aksi volt! És egyik pillanatban még ment most meg semmi! Saru nélkül 12.5 voltot jelez a mérő ha ráteszem azonnal lement 8 voltra, indításra meg 1 voltra és utána 0 ra! Gondolom ezt már nem érdemes töltögetni! Viszont Ti melyik-milyen aksit javasoltok? Amit Willmenn linket jónak tünik! Kérdés kell e bele ekkora, mert szerintem az 55ah is elég lenn!