Sajnos Indy a lakbenzin is oldja elcsesztem a javitást a javitó festékel és csak lakbenzin volt otthon le vitt mindent igy ujra fujatam azzal a festővel aki festést végez a zalaegerszegi szerviznek te hát én azt sem ajánlom, a megoldás kulcs lehet a kátrány tisztitó amit ráfujsz és pár perc után le törlöd talán,de ahol megcsinálták ott kellene megkérdezni hogy vane olyan szer hozzá amivel le pucolod.
Bocsi morzsi, én évek óta azzal tisztítom a kátrányt az autómról, ami ráverődik pl. a lökhárítóra vagy a csomagtartóra, nem oldja. Bár lehet hogy csak a ráfújt lakkot nem bántja... Lehet ha vártál volna a javítófesték szárazádásával, neked sem oldotta volna. Logan 2.0BLOGolok
PS: A munkafelvevő azt mondta, hogy éppen fényeztek egy olyan kék autót, mint az enyém, így nekem is lefújták picit kékre a kerékdob csomagtartó felöli részét. Erre utaló nyom, hogy most kékek a csomagtartó alján található gumidugók (azok eddig szerintem feketék voltak...). Nem akarom kibontani a csomagtérkárpitot, csomó patent tartja, meg olyan könnyen megtörik, jó az úgy...
Sajna pont az fehér maradt, ami látszik, mindegy...
Szerintem nem érdemes nagyon a kárpit mögötti részek színén pörögni, soha nem látni...
Amúgy a lakkbenzinnek (és más oldószer sem) nem kellene oldania a festéket, mert az vízbázisú, nem?
Visszatérve az üregvédelemhez. Nem értem miért tesznek a dob belső felére is védelmet (a csomagtartóba). Oda víz semmi esetben nem juthat be, így szükségtelennek tartom a felhordását. Lehet hogy nem is engedem nekik, legyen legalább egy kontrollpont, ahol ellenőrizni lehet a lemezek állapotát.
Azért oldja, mert a bázist oldja a nitró. Kint lakkozva is van amit már nem old. Belül nincsen lakkozva csak kevés helyen...:) R12TS - 1975 Logan 1.4 MPI - 2005 Thalicska - 2002 Berlina - 1995 Clio 2 1.2 Galériám
Morzsi! Egerszegi vagy, vagy csak oda hordod az autódat? Sokat járok én is oda(mármint Zegre), kocsit csináltatni, olajcserék, stb. A bocföldei festőműhelyben fújták a Thaliám oldalát, nagyon szépen, olcsón, gyorsan dolgoznak! Már eladtam a Logant, de szerettem!! Most Indyt követve Meganeozom
Most látom az adatlapodon, hogy pakodi vagy! Hetente-kéthetente járunk nődokihoz Zegre, ott megyek keresztül!:-))) Jankó Pistit nem ismered? Már eladtam a Logant, de szerettem!! Most Indyt követve Meganeozom
Sziasztok.Nekem tavaj úgy évközepe felé csinálták a hátsó doblemezek rozsdásodását belüröl és most megnéztem ugylátom hogy megint kezd rozsdásodni ugyanot.Csináltam fényképet róla de nem tudom feltenni hogy megmutassam milyen álapotban van mos!
Hogy témánál maradjunk... Ma hívtak Fótról, hogy túl vannak a kiképzésen, jövő héten ismételten megkeresnek időpont egyeztetése céljából. Ők szintidőre 1 napot mondtak, úgy tervezik egyik nap reggelén leadom SNOOPY-t, másnak reggel felvehetem. A mostani telefoncsörgés célja az volt, hogy megtudakolják, van-e a csomagtartóban belső borításom, mert ha nincs megrendelik. Mivel nincs, egyből rendeltettem mellé az első két ívvédőőt is saját költségen, mert a hátsókat megemlítették, hogy szintán kapja kedvenc autóm. Rákérdeztem a csereautó biztosítására, remélem, hogy ott majd meg tudunk egyezni. A szervíz múszakli vezetője hívott, nagyon korrekt volt ismátelten, én voltam egy kicsit suttyó vele telefonon keresztül, amiért ezúton is elnézést kérek.
Annyit tudtam még meg, hogy a javítások elvégzésének szükségességéről a legközelebbi szervízlátogatás alkalmával kell meggyőződniük, tehát az ő információi szerint e témábamn senki nem kap majd levelet, mint tulajdonos... (Éppen ezért akinek lejárt a garija, az is vonuljon szervízbe, legalább egy izzócserére, hogy felhívhassák erre a visszahívásra a figyelmét!) A zárójeles részt én tettem hozzá a történethez...
Megerősítem maszületett szavait, én is hasonló információkat kaptam, tehát:
Van piros, sárga és zöld besorolású visszahívás. Csak a piros esetén értesítik ki a tulajdonosokat, pl. egy, a biztonságot veszélyeztető motorhiba esetén, ami azonnal orvosolni kell. A miénk nem ilyen hiba, így az csak zöld besorolást kapott, ami azt jelenti, hogy akkor orvoslják amikor legközelebb szervizbe viszik az autót. Ez van, tudják mitől döglik a légy.
Tehát értesítésre senki ne várjon, telefonn érdeklődjön az alvázszám alapján hogy érintve van e! Logan 2.0BLOGolok
Hát igen, akinek meg lejárt a garija, az meg cumizhat?
Annyira nem cumi talán. Apám ma kapta vissza a karosszériástól a 86-os Asconáját. Két küszöb csere, két hátsó toronycsúcs, néhány folt a hátsó ablaknál és volt gáz az első rugótornyoknál is. 40 rugót fizetett érte, de úgy, hogy az említett dolgok le is vannak alapozva+festve. (A kocsit 3 éve szereztem, 20 ezerért )
Hát igen, akinek meg lejárt a garija, az meg cumizhat?
Rozsdára 6 év van nem? Ha tévednék én akkor is visszamennék, mert a visszahívásokba mindenhol bele szokott tartozni a már lejárt garanciájú autó is, mivel gyártási hiba. Ha meg nem, akkor is irány a szalon és addig verni a tam-tam-ot amíg meg nem csinálják.
Sziasztok.Nekem tavaj úgy évközepe felé csinálták a hátsó doblemezek rozsdásodását belüröl és most megnéztem ugylátom hogy megint kezd rozsdásodni ugyanot.Csináltam fényképet róla de nem tudom feltenni hogy megmutassam milyen álapotban van mos!
szia Jakuza sokáig egerszegi voltam most a naygfalu mellet lakom 20km-re és oda hordom olajcserére de nagyobb javitásoknál Szombathelyre a Baungartner hez viszem mert a hozzá értés egy kicsit magassabb szinten van.
Ez tuti rozsda??? Nem a viasz sötétedett be? Mert a gyári viasznak pont ilyen a szine. R12TS - 1975 Logan 1.4 MPI - 2005 Thalicska - 2002 Berlina - 1995 Clio 2 1.2 Galériám
Sportos a autóját szerintem még a visszahívás előtt berhelgette a kereskedő. Ezen látszik, hogy nem a mostani "technológiával" csinálták meg. Nincs fehér rücsi:-) Én elvinném újra...
Indy az enyémnek az anyos felöli oldalon a csomi tartoban van ilyen rozsdás vizfolt szerüség de rájödtem hogy a gomi dugó luka és hiányzik az alvázvédő azon a ponton kivülröl mig a másik fele telibe van fujva és még adugot se látni kivülröl tehát veled értek egyet hogy ha ez kivülröl megfelelöen van kezelve akkor nincs rozsdásodás.
Amúgy a benzin sem oldja a fehér rücsit! Ma megpróbáltam normális motorbenzinnel lepucolni, de semmi. Szóval rücsi-basic 2:0 - asszem nem vacakolok vele tovább
Próbáld ki drótkorongos flexel, tuti lejön minden és fém színű lesz REKLÁM BETILTVA Aki szeretne továbbra is megtalál MUNKAIDŐBEN itt a klubbon PÜ-ben (adatlapomon Privát üzenet) vagy Messenger-en: Krogergo Medianav Loganos,minden esetben kérek telefonszámot is, írásban nem tudok válaszolni mert tele a PÜ kimenő postaláda. Mindenkit hívni fogok amint időm engedi.
Szia Morzsi! Furcsa amit írsz, mert én meg fordítva vagyok. A szombathelyiek trehányak, lusták, és pontatlanok voltak, mikor a Logant vettem ott. Egerszegen meg pl múltkor Apósom Thaliájából ingyen ütötték ki a hibakódot! Ha olajcsere, olcsóbbalkatrész, hozzáértés kell, keresd az én Szakimat Egerszegen, 7 éve Ő csinál nekem mindent, NAGYON olcsón, korrekten, bármikor lehet zaklatni, telefonban már mondja, mi a baj. Szinte baráti viszonyban vagyok vele, SZÍVBŐL ajánlom!! Pro-Tec CR Cleanert is lehet nála venni olcsón, én a dCi-be 5000 km-enként azt teszem, és nagyon jó! Már eladtam a Logant, de szerettem!! Most Indyt követve Meganeozom
Mi az a Pro-Tec CR Cleaner? Még nem hallottam róla. A nevéből adódóan valami tisztító, amit gondolom üzemanyagba kell tenni. REKLÁM BETILTVA Aki szeretne továbbra is megtalál MUNKAIDŐBEN itt a klubbon PÜ-ben (adatlapomon Privát üzenet) vagy Messenger-en: Krogergo Medianav Loganos,minden esetben kérek telefonszámot is, írásban nem tudok válaszolni mert tele a PÜ kimenő postaláda. Mindenkit hívni fogok amint időm engedi.
Krogergo! Üzemanyagtank, komplett csőrendszer, és befecskendezés tisztítására való. Renault szalonokban is ezt használják(persze nem mindenkinek....) Ez nem adalék, rá is van írva. Tényleg nagyon jó.Én 5000 km-enként nyomatok egyet a tank aljába. Most már nem érezni változást, mert mindig használom, de mikor megvettem a kocsit(majdnem 80.000-rel), megtáltosodott tőle... Már eladtam a Logant, de szerettem!! Most Indyt követve Meganeozom
Kicsit elkanyarodtunk a témától. Ma reggel vittem be az autómat a szervizbe, hogy megnézzék a rozsdát (ami nincs). Tegnap ennek örömére előkészültem és gyökérkefével kimostam mindkét hátsó dobot, jó koszos volt, de megérte, mert rozsdának a nyomára sem leltem. Azért csináltam meg magam mert... (szerintem mindenki tudja a választ).
Ma reggel kérdezősködtem egy kicsit és új információkra bukkantam. Az alvázszám alapján döntik el, hogy mit kell az autóval csinálni, nem mindegyikkel ugyanazt! Emiatt díszléc sem jár mindegyikre. Van A és B, valamint A+B technológia. Van olyan Logan aminek csak a kerékdobot kívüről, van amelyiknek csak belüről és van olyan is, amit mindkét helyen is kell kezelni. (Basic). Sőt, az olyan autókhoz, amin nincs rozsda, hozzá sem kell nyúlni (remélem az enyém ilyen lesz)! Nem az első autó lesz az enyém, már túl vannak egypáron. Logan 2.0BLOGolok
A jó hír: Szépen passzol. Amúgy vigyázni kell, mert nagyon erős a ragasztócsík = ha hibázol, elszúrtad. Én lazán becsavartam a két tartócsavarját (ez is torx amúgy), az megadta a pozíciót, és úgy nyomtam hozzá.
A rossz hír: Elképesztően hülyén néz ki az első sárfogók nélkül (látványosan kihagyták a sárfogók helyét), szóval vehetek azt is. (
Érdekes, hogy a felülete más, mint a hátsóké. A hátsők tök olyanok, mint a lökhárító, ez picit kevésbé érdes. Mondjuk ezt csak én veszem észre, de tény, hogy nem pont ugyanolyan.
PS: Most egy picit jobban ráérek, azonnal elkezdtem az autót bütykölni = költeni rá... Ezt sürgősen abba kell hagyni