Valóban, városi dugók, rövid utak stb., között jött ki a 9,0 liter. Ennél több is szokott lenni, adalékként még egy adat: ilyenkor nem fordul elõ, hogy 20 km/h fölöttire jöjjön ki az erre a távra kijött átlagsebesség. De, én ezt nem tartom soknak: elõzõ autóm egy 1,3-as Toyota Corolla volt, annak a városi fogyasztása ilyen körülmények között inkább több volt... (igaz, az még egy "öreg" autó volt...) A fed.comp nullázódás talán(?) mégsem ettõl van, tkp. nem is volt nekem olyan sokszor (4-5 ször a 12500 km alatt..., ebben benne a próbák is). De, sokat írtam róla, mert elvállaltam az infó-gyűjtést ebben a témakörben... (azért gondolom, hogy nem, mert talán kimondható, hogy valamikor az indítás környékén szokott nullázódni, amikor még hideg minden..., persze, lehet, hogy a korábbi melegedések valami maradó hatással voltak...) Az utastér melegedésével kapcsolatos "morgásaim" viszont egyértelműen ezért (is) vannak: amikor dugóban áll az ember az amúgy is meleg aszfalt fölött, nyilván minden jobban átmelegszik, tehát minden hõszigetelési elégtelenség fokozottan elõjön. De van ennek személyes oka is: sosem bírtam a meleget, most pedig eléggé ki vannak az izületeim, a huzatot, erõs légáramlást nehezen viselem, tehát ilymódon nehezen tudom "eltűntetni" a meleget (ha láttok a városban egy "õrültet", aki 35 fokos melegben kesztyűben vezet, az én vagyok - különben úgy megfájdulnak a kezeim, hogy alig bírom mozgatni... Télen nem is nagyon hordok kesztyűt egyébként - vszleg ez utóbbit nem kellett volna...).
Na figyi csak Indy... Pont ilyen infókra gondoltamtunk, amikor írottuk a "központi tanácsok, infók" dógot! Az élet harc. Délelõtt az éhséggel , délután az álmossággal .
Megvan az új játékom! K...a jó ez a teszter funkció. Nincs fedcompom. A mutatók valóban mentek össze vissza. Mutatta hogy 50L gázolaj van a tankban (éppen ma tankoltam tele). Viszont egy valamit nem értettem, ehhez segírséget kérnék. A 6001 utáni funkcónál nálam nagy összevisszaság volt. Valószínű azért, mert szokás szerint púpra tankoltam. Ez a funkció mit ír ki? Nálam csupa 8-as volt minden, alatta sok nyomtatott nagybetű/100 és még valamik, nem jegyeztem meg. REKLÁM BETILTVA Aki szeretne továbbra is megtalál MUNKAIDŐBEN itt a klubbon PÜ-ben (adatlapomon Privát üzenet) vagy Messenger-en: Krogergo Medianav Loganos,minden esetben kérek telefonszámot is, írásban nem tudok válaszolni mert tele a PÜ kimenő postaláda. Mindenkit hívni fogok amint időm engedi.
Ha a mai többszörös allergiarohamot túlélem,holnap kipróbálom ezt a teszter játékot!Ha már olyan tutti játék,nekem is muszály babrálnom.... Isten nagyon kedvelheti az idiótákat...Másképp mért teremtett volna belőlük ilyen sokat? o
Szerintem ne halaszd holnapra, mi van ha mégsem éled túl! Nagyon jó játék! Ez kicsit morbid volt bocs, én is allergiás vagyok (de már van pollenszűrõm ) REKLÁM BETILTVA Aki szeretne továbbra is megtalál MUNKAIDŐBEN itt a klubbon PÜ-ben (adatlapomon Privát üzenet) vagy Messenger-en: Krogergo Medianav Loganos,minden esetben kérek telefonszámot is, írásban nem tudok válaszolni mert tele a PÜ kimenő postaláda. Mindenkit hívni fogok amint időm engedi.
Kincs! Azért igazán súghatnál is,azzal egyszerűbbé válna.....NAAAAAAAAAAAAAA Isten nagyon kedvelheti az idiótákat...Másképp mért teremtett volna belőlük ilyen sokat? o
No ma azért játszadoztam vele lábadozás gyanánt.Pár dolog még nem tiszta,amikor a mutatók vitustáncba kezdenek,ott nem mindent bírtam lereagálni.Az viszont érdekes,hogy 180-km-et mentem a legutóbbi tankolásom után,és a "játékszer"szerint még van 43 liter naftám hátra.Gyanítom néhányunk naponta fogja ellenõrizni a dolgokat,elkezdek jegyzetelgetni magam is,aztán meglátjuk,hátha így hitelesebb adatok jönnek ki....De valóban hasznos info,Eutichesnek hála Isten nagyon kedvelheti az idiótákat...Másképp mért teremtett volna belőlük ilyen sokat? o
Egy ismerõs Loganostól tudom, hogy nem olyan egyszerű egy kijelzõ cseréje, ugyanis, nem csak a kijelzõt cserélik, hanem egyben az egész műszerfalat. Neki is olyan gondja volt, hogy nem megfelelõ üzemanyag szintet jelzett a fedkomp, sokszori szervíz után a végeredmény ez lett. A végén kiderült, hogy nem is ez volt a hiba, az autója még most sem jó!
Tegnap megtankoltam, és "jókedvében" volt, magától megjavult az üzemanyagszint jelzés, nem kellett a teszter. Persze utána én is eljátszadoztam vele, nem hagyhattam ki. Meg tudom erõsíteni, púposan teletöltve 50litert mutatott. Így nem hagyhattam ki, ma is megtankoltam. Közben mentem 220 km-t, a teszter 44 litert mutatott (milyen jó fogyi lenne, ha csak 6 l fogyott volna), a fedcomp szerint 13,4 l fogyott. Ténylegesen 13,18 l-t tudtam beletölteni erõteljes púpozással. Teszter ismét 50 literen, tehát ez a maximum amit mutat. Bár nem ide való, de leírom: közben a fogyasztás pedig 5,99 l/100 km. azért ez se olyan rossz.
Egyelõre az látszik valósínűnek,hogy rövid úton képesek leszünk meghatározni,hogy mekkora dózis benyával lehet túltankolni a kocsijainkat Isten nagyon kedvelheti az idiótákat...Másképp mért teremtett volna belőlük ilyen sokat? o
Zolika! Tudom,hogy fiatal autók,de ha nincs folyton tele a tank,akkor akár a jeladó-lamella a benzinben lévõ nem odavaló anyagoktól villámsebesen oxidosodik ,ettõl is lehetett,hogy nem akarta telemutatni a tankodat.De persze ez is csak találgatás [ Módosítva 2006 aug 27 v, 08:32 ] Isten nagyon kedvelheti az idiótákat...Másképp mért teremtett volna belőlük ilyen sokat? o
Nem tudom, mi történt, de annak nagyon örülök, hogy nem kell cserélni. Fõleg annak fényében amit Ödi írt, egyben cserélik az egész műszerfalat. És akkor nem is az volt a hibás, lehet, hogy itt nálunk is kellene járnia és tanulnia a szerelõknek!? [ Módosítva 2006 aug 27 v, 12:19 ]
Igen, nálam is ez jött ki: ha több van a tankban, mint 50 liter, egész addig 50-et mutat, amig nem csökken ez alá. (Ez elég logikus is sztem...). Így, amikor többet tankolunk 50 liternél, akkor valami bonyolultabb dolog következik a fed.compos műveleteknél, amit érdemes lesz végiggondolnunk: a már meglevõ, korábban gyűjtögetett rész-adatokból is valami ilyesni jön ki, ugye, Zoli? (Bocs a többiektõl, ez az utolsó mondat, lehet, hogy nem mindenki számára érthetõ, most nem tudom hosszabban kifejteni...). Én azt feltételezem, hogy van átfolyásmérõ is a pill. fogy.méréshez, tehát tkp. 2 műszer méri az üz.anyagfogyást, de az egyik így csak 50 litertõl kezdve: no, ha így van, nem is olyan kézenfekvõ, hogy milyen megoldással hozták össze a két "kör" adatait, ráadásul - felteszem- a két műszer pontossága sem azonos, nyilván.... [ Módosítva 2006 aug 27 v, 13:10 ]
Ahogy Kincs is írja.... Arra gondoltam,hogy ilyenkor,ha tudom,hogy épp mennyi benzin van a géppben,rátankolom azt a konkrét litert,ami az 50-hez kell,aztán megyek vele óra szerint valamennyit,megint ellenõrzök,és akkor kapok végre egy nem csak viszonylagos,hanem valós fogyasztási adatot.De ez csak elmélet,mert mi is van a fél literekkel,urambocsá'a deciliterekkel....De legalább viszonyításnak nem rossz.És ha volna fedkompim,akkor már 3 módszerem lenne egy célra Isten nagyon kedvelheti az idiótákat...Másképp mért teremtett volna belőlük ilyen sokat? o
Miért írod, hogy mi van a deciliterekkel? Lehet, hogy csak egész litereket ír ki a teszter-program? (Akkor nem épp 10,0 liter volt a tankomban a teszteléskor? No, ezt megnézem, csak nehogy megint "pont" valami egész liter legyen....)
Jani! Lehet,hogy pont rosszkor nézegettem,de csak kerek literkéket láttam rajta!Viszont tényleg súghatnál,mi egyebet kellene látnom,meg olyankor mi van,mikor a fordulatszámmérõ jóval feljebb ugrál a 6000-nél...Az az igazság,hogy ma is zömmel lakáshozkötött voltam,még addig sem tudtam a parkolóba lejutni,hogy játszadaozzak vele kedvemre.... Isten nagyon kedvelheti az idiótákat...Másképp mért teremtett volna belőlük ilyen sokat? o
Köszi Kincs! Valami hasonló értelmezésen merengtem,csak nem igazán értem,hogy gallonnal,meg mérfölddel mikor lesz dolgunk.Viszont az továbbra is talány,hogy a két műszeróra ugrálása mit is kellene hogy eláruljon.De jussak el addig,hogy belemélyedjek... Isten nagyon kedvelheti az idiótákat...Másképp mért teremtett volna belőlük ilyen sokat? o
Gondolom a gallonok és mérföldek azért kerültek bele, mert a Logan egy világautó
A műszermutatók mászkálása lehet, hogy a teszt része: pl. hogy nem akadnak-e el, de mittudomén, találgatok: azt talán érdemes lenne megnézni, hogy amikor megállnak, a ford.szám és a sebesség összetartozó értékeit mutatják-e?
Emberek! én is kizongoráztam, tettszik, sõt tovább is léptem, beinditottam a motort, majd... a kilométernullázóval lépegettem... s egy érték lépett fel: 2,0 majd lassan lefelé 1,3 ig, ki tudja mi ez, vagy kit érdekel? ex: 1,4 MPi Laureate volt, 92000 km-ig Volvo V70 I TDi Black VW Sharan 1,9TDI Volvo S80 TDI BMW E39 525D Citroen Evasion 2,0HDI Volvo V70R AWD Volvo V70 TDI
Na ez a ráindítás jó dolog lehet, még nem próbáltam, de legközelebb megnézem. A fordulatszámmérõ és a sebességmérõ nem összetartozó értékeket mutat. Szerintem amit csinálnak a mutatók, az valami kalibráció vagy hasonló lehet. Abból vonom le ezt a következtetést, hogy a sebességmérõ mutatója 50, 90, és 130km/h-nál áll meg egy pillanatra. VAN VISZONT EGY PROBLÉMÁM!!! Többször elõfordult már vezetés közben, hogy a sebességmérõ mutatója mintha beragadt volna, majd hirtelen feljebb ugrott 3-4 km/h-t a valós értékre kigyorsításkor. Ez több sebességtartományban is elõfordul néha. Nem akkor késik amikor a gázra lépek, hanem menet közben találomra valamikor. Volt már valakinek közületek hasonló? KINCSLESÕ-nek köszönöm a leírást. REKLÁM BETILTVA Aki szeretne továbbra is megtalál MUNKAIDŐBEN itt a klubbon PÜ-ben (adatlapomon Privát üzenet) vagy Messenger-en: Krogergo Medianav Loganos,minden esetben kérek telefonszámot is, írásban nem tudok válaszolni mert tele a PÜ kimenő postaláda. Mindenkit hívni fogok amint időm engedi.
sattila írta ... Emberek! én is kizongoráztam, tettszik, sõt tovább is léptem, beinditottam a motort, majd... a kilométernullázóval lépegettem... s egy érték lépett fel: 2,0 majd lassan lefelé 1,3 ig, ki tudja mi ez, vagy kit érdekel?
Hogy a csudába ne érdekelne egy ilyen jó játék! Természetesen én is kipróbáltam (megint bénáztam is egyet, sikerült is nullázást produkálnom, megint túl sokáig nyomtam a gombot - no nem baj...). Ugye, hideg motorral kezdted a próbát, Attila? Én azt tippelem (tényleg csak tipp!), hogy ezek a 2,0-ról induló, majd csökkenõ értékek az óránkénti benzinfogyasztást mutatják: ahogy melegszik a motor, csökken az elektronika által vezérelt üresjárati ford. szám, csökken a fogyasztás.... Én azt tapasztaltam, hogy 1,2 alá nem nagyon megy a kijelzett érték: régebben mértem, hogy alapjáraton mennyit fogyaszt az autó - akkor 1,2 lit/óra jött ki... Ha közben gázt adunk, megugrik a kijelzett érték... No, ebbõl "tippeltem". (Majd egyszer megcsinálom üzemmeleg motorral indítva ugyanezt a mókát...)
Krogergõ! Ne nekem köszönd a leírást: azt eutichestõl kaptuk! [ Módosítva 2006 aug 28 h, 22:40 ][ Módosítva 2006 aug 28 h, 22:47 ]
Krogergo írta ... Na ez a ráindítás jó dolog lehet, még nem próbáltam, de legközelebb megnézem. A fordulatszámmérõ és a sebességmérõ nem összetartozó értékeket mutat. Szerintem amit csinálnak a mutatók, az valami kalibráció vagy hasonló lehet. Abból vonom le ezt a következtetést, hogy a sebességmérõ mutatója 50, 90, és 130km/h-nál áll meg egy pillanatra. VAN VISZONT EGY PROBLÉMÁM!!! Többször elõfordult már vezetés közben, hogy a sebességmérõ mutatója mintha beragadt volna, majd hirtelen feljebb ugrott 3-4 km/h-t a valós értékre kigyorsításkor. Ez több sebességtartományban is elõfordul néha. Nem akkor késik amikor a gázra lépek, hanem menet közben találomra valamikor. Volt már valakinek közületek hasonló? KINCSLESÕ-nek köszönöm a leírást.
Igen! Már többen és többször is leírtuk ezt, néha elõferdül! Nincs jelentõsége...
Mai "teszter-játék"-om tapasztalatai: üzem-meleg motornál, ha nem adok gázt, csak alapjáraton működik a motor, "0,0" értéket mutat a kijelzõ, csak gázadásnál jelennek meg értékek. Szóval nem jött be a tipp: ez nem lehet az óránként fogyi, de akkor mi?
légfék írta ... Fõni! A szimpla izzó nem sokat ad,inkább csak látvány,olyat érdemes csak,amiben van 2 28 000-voltos trafó is.Ennek legalább 3 szor akkora a fénye,szélesebb spektrumban látsz jól éjjel is,messzebbre,és nem fáraszt a sötétben vezetés,biztonságot ad
Ezek milyen árkategóriában vannak és mekkora a várható élettartamuk? Pénzem nemnagyon van most az igazi szettre, de ha kiégnek a gyári égõk, szívesen cserélnék valami jobbra, hogy jobban lássak és hogy engem is jobb(nak)ann lássanak. Logan 2.0BLOGolok
A csak izzó 2500-6-7000-ig megy,az élettartamáról nincs infóm.A szettek pedig nagyjából 8-10 évet bírnak,és akkor is csak izzócsere van,akár másik autóban is alkalmazhatóak,eladáskor átszereled,mert a gyári csatikkal kompatibilis egészen. Kincs!Ha akarod,most már korábbn sötétedik,megajánlok egy személyes tapasztalást Neked! Isten nagyon kedvelheti az idiótákat...Másképp mért teremtett volna belőlük ilyen sokat? o
Teszter játék témára: nem lehet, hogy a keverék gazdagságát mutatja, azaz a normálhoz mért keverék gazdagságának szorzóértékét? Érti ezt valaki? Szakkifejezésben nem biztos, hogy otthon vagyok...bocsánat ex: 1,4 MPi Laureate volt, 92000 km-ig Volvo V70 I TDi Black VW Sharan 1,9TDI Volvo S80 TDI BMW E39 525D Citroen Evasion 2,0HDI Volvo V70R AWD Volvo V70 TDI
Lehet,hogy a hidegüzemi dúsítás plusz aránya,ahogy írod is..... Isten nagyon kedvelheti az idiótákat...Másképp mért teremtett volna belőlük ilyen sokat? o
Az utat szélesebben,laposabban,és sokkal "fehéresebben"
mutatja,távolabbról észlelhetsz országúton egy jelzést,akár egy átfutó nyulat-
vadat.Messzebbrõl,és tisztábban olvashatod sötétben az útjelzéseket,és ködben is helyettesíti,sõt szerintem felül is múlja a ködlámpát,bár konkrétan ködlámpákhoz is van ilyen trafószettes cucc.Az emberi szem számára érzékelhatõ fénytarományban jóval közelebb van a nappali világításhoz,mint az ehhez képest gyengébb és sárgább normál fényszórók fénye Isten nagyon kedvelheti az idiótákat...Másképp mért teremtett volna belőlük ilyen sokat? o
légfék írta ... A csak izzó 2500-6-7000-ig megy,az élettartamáról nincs infóm.A szettek pedig nagyjából 8-10 évet bírnak,és akkor is csak izzócsere van,akár másik autóban is alkalmazhatóak,eladáskor átszereled,mert a gyári csatikkal kompatibilis egészen. Kincs!Ha akarod,most már korábbn sötétedik,megajánlok egy személyes tapasztalást Neked!
Nekem is! Lszi-lszi! Most vagyok éppen gépcsere elõtt, az újba gondoltam tennék ilyet is! Mehetnék?
Persze becserélem egy másik tesztautóra ugyanott ahol ez is tesztautó volt. Az új ha minden jól megy egy 1,5 dci-s lau lesz+ugyanez a metálfény+utasoldali lufi jelentõs árengedménnyel! És akkor már nekem is lesz gondom a fed.comppal...